A Galaxy Note 4 első frissítése tovább növeli az üzemidőt

0 1,012

Idei év elején elején, áprilisban a Samsung az utolsó pillanatban kiadott egy firmware javítást a Galaxy S5 készülékhez, mely számos hibát kijavított még mielőtt az egész világban piacra került volna. Most a Galaxy Note 4-nél, ami csupán még néhány országban debütált, szintén kiadott egy hibajavítást, mely befoltozza az időközben felbukkant hibákat. Az időzítés mondhatni remek, hiszen sikerült ezt még az október 17-ei nagyobb hullám előtt publikálni.

A hazánkban az egyik mobilszolgáltatónál már előrendelhető Note család legújabb tagjához érkezett javítócsomag igen apró, csupán 36MB-os. A XXU1ANJ4 kódjelű frissítés a teljesítmény és stabilitás fokozása mellett egy figyelemreméltó újdonsággal is kecsegtet, mely a hírek szerint kedvezőbb üzemidőt ígér.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Galaxy Note 4 kategóriáján belül, a phablet készülékek között kiemelkedő helyen áll. A Quad HD-s okostelefonok közül pedig első helyen áll a maga 9 órás üzemidejével. Az LG G3 két és fél órával bír kevesebbet, az Oppo Find 7 pedig körülbelül a felét bírja csak. A frissítésnek köszönhetően azonban ezt az értéket sikerült még tovább kitolni, aminek eredményeképp hosszabb ideig nyúzhatjuk a készüléket.

(Kép: SamMobile)

Egyelőre még nincs magyarázat arra, hogy pontosan milyen fejlesztésnek köszönhetően bírja tovább az akkumulátor mint korábban. Lehetséges, hogy a processzor órajelén tekertek egy kicsit lejjebb, a hosszabb üzemidő érdekében, illetve optimalizálhatták a processzor magjainak összhangját is. A legújabb frissítés a Menü -> Beállítások -> Telefon névjegye -> Szoftverfrissítés menüpont alatt érhető el Galaxy Note 4 készülékeken.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá