A Galaxy Note 4 kimagaslóan jó akksival büszkélkedhet

2 2,503

Amikor a Samgung leleplezte a Note család legújabb tagját, a Galaxy Note 4-et, már tisztán látszott, hogy nem érkezik jelentősen nagyobb akkumulátorral, ami némi aggodalomra adott okot. A Quad HD felbontású kijelző minden bizonnyal több áramforrást igényel, mint a korábbi generációs készülék, de úgy látszik a Galaxy Note 4 akkumulátora meglepően jól teljesít. Olyannyira jól, hogy jelenleg ő a leghosszabb üzemidővel rendelkező Quad HD-s okostelefon!

A Note 4-ben egy 3220 mAh-os egység lapul a hátlap alatt, ami annak ellenére, hogy csupán 20 mAh-os növekedés a Galaxy Note 3-ban található 3200 mAh-os akkumulátorhoz képest, jóval meghaladta a korábbi becsléseket. Arra lehetett számítani, hogy az akkumulátor élettartama megegyezik az elődjével, de a fejlesztéseknek köszönhetően ez az érték jóval felülmúlta a várakozásainkat. A PhoneArena csapata le is tesztelte a legújabb üdvöskét, mely 8 óra és 43 perces üzemidőt biztosított, ami a korábban tesztelt Note 3 készülék 6 óra 8 perces értékéhez képest jelentős előrelépést jelent.

(Kép: PhotoArena)

Szóval, hogyan is végezték el a tesztet? Egy olyan scriptet futtattak a készüléken, ami a valós életet próbálta megismételni. A konklúzió tehát, hogy a felhasználó közel 9 órás üzemidőt képes kipréselni a készülékből. Ez az érték olyan napi teendőket tartalmaz, mint például a telefonhívás, az SMS, a webböngészés és a játékok futtatása persze folyamatosan bekapcsolt kijelzővel. Ez egy átlagos érték, de a készülék nagyjából egy-másfél napot simán kibír, és ne feledkezzünk meg az Ultra Power Saving üzemmódról sem, amivel 15%-os szint esetén is akár 24 órás készenléti időt hozhatunk ki.

Apropó töltés, a Samsung legújabb készüléke már támogatja a györstöltést, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 30 perc alatt tölthetjük 50%-ra a készülék akkumulátorát. A teljes feltöltés pedig csupán 95 percet jelent a Note 4 esetén, ami igazán kimagasló eredmény a régebbi készülékekhez képest.

(Kép: PhotoArena)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

  1. Kimagaslóan jo? Mármint a készülékhez képest ugye?
    iPad Air 10 óra, meg mindig pedig egy éves a készülék…

    • Kedves Szabi! Természetesen a kategóriáján belül, a phablet készülékek között kiemelkedő helyen áll. A Quad HD-s okostelefonok közül pedig első helyen áll, ahogy a táblázatból is kiderül: az LG G3 két és fél órával bír kevesebbet, az Oppo Find 7 pedig körülbelül a felét bírja csak. Azt viszont ne felejtsd el, hogy az iPad Air-ben nagyjából 2,5x (8,827 mAh) nagyobb kapacitású akksi van, mint a Note 4-ben, amihez 1,7x nagyobb kijelző is társul (5,7 vs. 9,7 hüvelyk).

Szólj hozzá