13 gigabájtnyi meztelen Snapchat kép került fel a netre

0 21,099

A legutóbbi iCloud botrány után – melynek következtében számos híres színésznő fedetlen teste került fel a világhálóra pillanatok alatt – most újabb meztelen képek hada kering a szervereken, melynek áldozatai a népszerű Snapchat alkalmazás felhasználói.

A neves fotóküldő alkalmazás népszerűsége abban rejlik, hogy a regisztrált felhasználók olyan képeket küldhetnek egymásnak, melyek a fotó megtekintése után 10 másodperccel eltűnnek az éterbe és nem lehet újból megtekinteni őket. Amennyiben képernyőmentéssel próbálkoznánk a küldött anyag lementésére az alkalmazás természetesen érzékeli és figyelmeztet minket.

Most viszont hiba került a gépezetbe? A legújabb “csomag”, mely kikerült a 4chan oldalára, 13 gigabájtnyi meztelen képet tartalmaz, ami nagyjából 200 ezer felhasználót érint, akik azt hitték, hogy fotóik végleg törlésre kerültek korábban.

A Snapchat hitelessége korábban megingott, mert akadtak biztonsági hibákról szóló hírek, azonban a fejlesztők szerint most nem ők a hibásak a kikerült képek miatt. Elmondásuk szerint semmilyen hackertámadás nem érte szerverüket, így máshol kell keresni a probléma okát, mégpedig egy harmadik féltől származó alkalmazásban.

Egyes hírek szerint a Snapsave androidos alkalmazás a ludas. Ez az alkalmazás engedélyezi a felhasználóknak, hogy elmentsék a Snapchat tartalmát, amit elküldtek nekik, tehát itt nem tűnik el, mint az eredeti Spanchat alkalmazásban. A Snapsave fejlesztője, Georgie Casey azonban azt állítja, hogy az alkalmazás soha nem mentette online a képeket.

Egy bejelentés szerint, azonban a SnapSaved.com weboldalon kell keresni a hibát, ami elvileg minden tartalmat lementett, ami ezen a szerveren áthaladt. Az oldal hónapokkal ezelőtt megszűnt és egy dán televízió antennákat áruló oldalra lett átirányítva, a dolog érdekessége viszont, hogy az ellopott képeket a tolvaj dánul címkézte fel.

Hogy mi az igazság az egyelőre még kérdéses, mindenesetre mi óva intünk mindenkit, hogy mielőtt engedélyezve egy alkalmazásnak valamilyen hozzáférést, mindenképp olvassa el a benne leírtakat. Egyes fejlesztők pedig pont arra játszanak, hogy egy alkalmazás népszerűségét meglovagolva, hasonló alkalmazásokat készítsenek, melyek sokszor csupán adathalász célokat szolgálnak.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá