Megújult köntösben tündököl a Google Play Store

0 1,396

Az Android L (vagy ha beigazolódnak a korábbi pletykák, akkor az Android Lollipop) megjelenése már nagyon közel van, viszont a minap az internetre kikerült APK fájlnak köszönhetően megismerhetjük a legfrissebb Play Store kinézetét.

Azok, akik már nem bírnak tovább várni, már most letölthetik magunknak a Google Play 5.0-ás változatát, mely kapott egy kis Material Designos ráncfelvarrást. A Google legújabb dizájn irányelvének a legfőbb ismertetőjegyei a letisztult felhasználói felület, mely a csicsákat teljes mértékben mellőzi. A Material Design az operációs rendszer egészére ki fog majd terjedni, most azonban nézzük meg, hogy milyen változásokat hozott a Google Play Store-ban.

Az alkalmazás megnyitásakor egyből felfedezhetjük, hogy az “Apps, Games,…Newsstands” menüpontok jobb oldaláról teljesen eltűnt a korábbi dizájn és teljesen egyszínűek lettek a gombok, a sarkok pedig jobban lekerekítettek. A színek élénkebbek és kontrasztosabbak lettek, a betűvastagság pedig egy hajszálnyival vastagabb lett – melyek mind a jobb olvashatóság érdekében változtak meg. Az egyes kategóriákban található menüpontok pedig a korábbi szürkés szín helyett felveszik a főkategória színét és teljesen egybe is olvadnak vele.

Természetesen az alkalmazáson belüli újdonságokkal együtt egy vadonatúj Google Play Store logo is érkezett, mely teljesen letisztult, “flat” dizájnos külsőt kapott. A Google Play legújabb verziója hamarosan eljut majd a végfelhasználókhoz is, azonban ha már most azonnal ki szeretnénk próbálni, akkor kattintsatok ide az APK fájl letöltéséhez. Végezetül pedig itt egy kis ikon történelem egyenesen Kirill Grouchnikovtól, aki a felhasználói felületet tervezi a Google-nél. Itt végignézhetjük, hogyan is nézett ki az első verzió, ami még Android Market néven futott és milyen változások történtek az idő folyamán.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá