Hihetetlen, de túlélte: törésteszten a Galaxy Note 4

0 1,313

A Samsung Tomorrow – mely az elektronikai óriás PR keze – a minap publikált YouTube csatornáján egy két és fél perces videót, melyben a Samsung Galaxy Note 4 készüléket különböző magasságokból és szögből leejtve tesztelik annak strapabíró képességét. Hihetetlennek tűnik, ám a hamarosan hazánkban is piacra kerülő phablet folyamatosan túlélte látható sérülések nélkül a megpróbáltatásokat.

Manapság a készülékgyártók már arra törekszenek, hogy minél vékonyabbak és könnyebbek legyenek a legújabb okoseszközeik, növelve ezzel a mobilitásukat és a hordozhatóságukat. A kérdés persze mindig az, hogy vajon kellő figyelmet fordítanak-e arra, hogy ezzel együtt elég ellenállóak és strapabíróak is legyenek? Ahogy a videóban is elhangzik: “A modern férfiak legnagyobb félelme az összetört mobilkészülék”.

A Samsung legújabb üdvöskéje úgy látszik a gyönyörű dizájn mellett elég masszív is lett ahhoz, hogy egy balszerencse következtében túl is élje az esetleges sérüléseket, külső behatásokat. A dél-koreai vállalat ezért is alkalmazta a legújabb Note készülékénél a fém és magnézium anyagok használatát a váznál, hogy ellenállóbbá tegye termékét a konkurencia készülékeihez képest.

Hogy megtudjuk, hogy mennyire ellenálló a készülék, a Samsung Tomorrow csapata saját kis műhelyében alá is vetette a tesztnek. Különböző magasságokból és szögből ejtették a földre a telefont. Először durva felületű gránitlapra pottyantották le, majd később sima felületű fémpadlón is kipróbálták a töréstesztet. A műveletet több százszor megismételték a hitelesebb érték végett. Ezután betették egy forgó masinába, mellyel a lépcsőn való lebukfencezést szerették volna imitálni. A videó alapján kiderül, hogy a Galaxy Note 4 tényleg strapabíró egy készülék lett, a sarkakon kívül más zúzódás nem nagyon érte.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá