Ennyire egyszerűen böngészhetünk majd a Gear okosórán

0 932

Egy fejlesztés alatt lévő alkalmazásnak köszönhetően hamarosan már nem fog gondot okozni, hogy okosóránkon keresztül olvassuk el akár ezt a cikket vagy csupán szörföljünk a neten. A hírek szerint a Samsung jelenleg legjobb okosórája rövidesen teljes értékű webböngészőt kap.

A számítógépek és mobiltelefonok meghódítása után a Samsung Gear S okosórára is érkezik az Opera Mini webböngésző, amivel bármilyen weboldalt megtekinthetünk majd. A fejlesztők kifejezetten a Tizen-alapú okosórákra optimalizálták az új alkalmazást, mely minden bizonnyal elsőként kínál webezési lehetőséget a hordható eszközöknek. A Samsung Gear S különlegessége, hogy az eddig piacon lévő okosórákkal ellentétben már beépített Wi-Fi és 3G chipet tartalmaz, aminek következtében már önálló internetkapcsolatra is képes, így nem szükséges egy mobiltelefonhoz vagy tablethez kapcsolódnia az adatforgalomért.

Hogy vajon milyen lesz és egyáltalán mennyire lesz használható a mintegy 2 hüvelykes Super AMOLED kijelzőn szörfölni a weben, az egy jó kérdés, de az első képernyőfotókat elnézve láthatjuk, hogy a készítők próbáltak mindent leegyszerűsíteni, hogy a felhasználói felületen elférjenek a legfőbb ikonok, de mégis használható maradjon ekkora méreten is. A nagyításhoz elég kétszer koppintanunk a kijelzőre, de természetesen a kétujjas “pinch-to-zoom”-mal is lehet. Az előre- és hátra lapozáshoz pedig csupán suhintanunk kell jobbra vagy balra a képernyőn.

A hagyományos böngészőkkel eltérően az Opera Mini sikere abban rejlik, hogy képes a weboldalakt tartalmát – mint például a képeket – letömöríteni (egy Proxy szerveren keresztül) és ezt a tömörített változatot elküldeni a böngészőnek. Ezzel a technikával egyes weboldalak mérete így átlagosan 90%-kal lesz kisebb. Ez számunkra pedig remek hír, mivel a Gear S számára készült Opera Mini így sokkal kevesebb adatforgalmat generál majd plusz gyorsabban is jeleníti meg a weboldalakat.

A Tizen-alapú platformra készült Opera Mini a képek szerint Smart Page funkcióval is rendelkezik majd, ami a közösségi oldalak bejegyzéseit, illetve a legfrissebb híreket jeleníti meg, de az asztali változatból ismert Speed Dial is helyet kapott, ahol a leggyakrabban látogatott weboldalakat jeleníti meg, de kedvenceinket is itt rögzíthetjük. A funkciók között megtalálható még a “Privát böngészés” is, amivel inkognitó módban böngészhetünk a neten. Az oldalak, amiket meglátogattunk nem szerepelnek majd a böngészési előzményeink között, a cookie-k gyűjtőhelyén, illetve a keresési előzményekben. A kínálatban megtalálható még az offline mentési lehetőség is, amivel lementhetjük a weboldalak tartalmát későbbi olvasásra.

A Tizen operációs rendszerre készült Opera Mini hamarosan letölthető lesz majd a Samsung Apps kínálatában, amit a Gear Manageren keresztül telepíthetünk az okosórára, amint megjelenik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá