Tűéles 4K felbontású videót készít a Galaxy Note 4

0 1,626

Nekünk még október 17-ig kell várni arra, hogy hazánkba is megérkezzen a Samsung legújabb készüléke, a Galaxy Note 4, de a szerencsésebbek már nagyban tesztelik az új okostelefont. A minap feltöltöttöt YouTube videóból például az is kiderül, hogy milyen 4K felbontású videót képes rögzíteni a Samsung új zászlóshajója.

Az Unbox Therapy csatorna frontember, Lewis Hilsenteger – aki egyébként az iPhone 6 #bendgate botrány körül kirobbant videóról híresült el – most egy újabb összeállítást készített és tett közzé a YouTube csatornáján. Ezúttal viszont nem az iPhone 6 került a célpontba, hanem a Samsung Galaxy Note 4 optikájára volt kíváncsi, ezen belül pedig a videós képességeire.

Lewis fogta magát és saját városában, Torontóban indult útnak, hogy néhány képkockát felvegyen a belvárosban a Galaxy Note 4-es készülékkel. A telefont egy állványra helyezte, hogy ne remegjen és néhány másodperces felvételekből összevágott egy 2 perces rövidfilmet, amihez állítása szerint nem nyúlt hozzá, tehát minden a gyári beállítások szerint került rögzítésre. Ez alapján megállapítható, hogy a színek telítettek és fényesek, a kontraszt rendkívül éles és az egész klip teljesen élethű.

Annak ellenére hogy a videó 1080p-n is tökéletesen néz ki, a készítő azt javasolja, mindenképp állítsuk át a lejátszásnál 4K felbontásúra – amennyiben számítógépünk is képes megbirkózni vele. A videó minőségére kitérve, a 4K felbontású (3840 x 2160 pixel) videó 30 fps sebességű és 24 mbps tömörítésű, ami egy teljesen korrekt érték egy mobiltelefonba épített szenzornál.

A Galaxy Note 4 egy 16 megapixeles képstabilizátoros (OIS) hátsó optikával és 8 szoros digitális zoommal rendelkezik, amit videózás közben is használhatunk. A tesztvideó első látásra elég meggyőző, viszont arra is kíváncsiak lennék, hogy mozgás közben például a képstabilizátor mennyire hatékonyan dolgozik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá