Kiderült a Gear VR megjelenése és ára

0 1,923

A Samsung az idei IFA szórakoztató elektronikai kiállításon a Galaxy Note 4 mellett bemutatta első saját fejlesztésű virtuális valóságot lehetővé tévő készülékét, a Gear VR-t, mely a vállalat egyértelű válasza az immár Facebook tulajdonában lévő Oculus Rift virtuális szemüvegre.

A kiegészítő igazi forradalmat hozhat a mobil- és szimulátorjátékok terén, de lehetséges, hogy még filmek esetében is kapunk újdonságokat. A kiegészítő debütálása napján még nem lehetett tudni, hogy egyáltalán mikor szerezhetünk be egy példányt magunknak, ahogy azt sem, hogy milyen áron kerül majd forgalomba. A GForGames munkatársai azonban érdekes információra bukkantak a minap, melyből végre kiderülnek az adatok.

A dél-koreai vállalat eddig még csendben fejlesztgette saját készülékét, nem közölt semmit a nagyközönséggel, azonban egy belső dokumentumon található információmorzsának köszönhetően kiderült, hogy mikor és mennyiért kezdhetik el árulni. Ez alapján a Gear VR értékesítését december 1-jén kezdik meg Dél-Koreában 200.000 koreai Wonért (Dél-Korea pénzneme), ami átszámítva 45 ezer forintnak felel meg.

(Kép: clien.net)

Az információ egy olyan, az internetre is kikerült dokumentumon volt, amit az ügyfélszolgálati dolgozóknak szántak és ezen szerepelt néhány lehetséges kérdés és válasz, amit az ügyfelek feltehetnek nekik, köztük a Gear VR-ről is.

A Samsung Gear VR érdekessége, hogy nem egy teljesen önállóan működő eszköz lesz, hanem egy olyan kiegészítő, amelyhez szükséges egy Galaxy Note 4 okostelefon is, ami biztosítja a kijelzőt. A Gear VR-hez csatlakoztatott Note 4 szenzorai érzékelni fogják a fejmozgást, a Quad HD felbontású 5,7 hüvelykes Super AMOLED kijelzőn pedig követhetjük majd a virtuális valóságot.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá