Gondoltad volna, hogy ennyi mindenre használható az S Pen?

0 2,545

A Samsung Galaxy Note 4 okostelefon az S Pen egy továbbfejlesztett változatával érkezik, melyet igazi varázspálcaként használhatunk a gyönyörűszép 5,7 hüvelykes Super AMOLED megjelenítőn. A cég természetesen büszkélkedve saját gyermekével ezt nem rest a konkurencia orra alá dörgölni és előrukkolt egy videóval, melyben megismerhetjük, miket is művelhetünk az S Pennel a Galaxy Note 4-en.

Először 2007-ben, az első iPhone készülék bemutatóján jelentette ki Steve Jobs, hogy az embereknek nincs szüksége ezentúl érintőceruzára, hanem minden műveletet az ember a puszta ujjbegyével vihet véghez. Ezt követően pillanatok alatt évültek el a rezisztív érintőképernyők és érkeztek hadával a kapacitív panelek, amelyek már alkalmasak voltak a többszörös érintésre és immár nem nyomásra, hanem ujjunk érintésére reagáltak.

A Samsung azonban úgy gondolta, hogy a mobilkészülékünk kijelzőjén egy nyomásérzékeny tollal – ami 1-2mm vastag – sokkal precízebben tudunk navigálni, mint ujjbegyünkkel, ami jóval nagyobb felületet fed le a kijelzőn. Ekkor született meg a Note család, mely egy nyomásérzékeny S Pennel érkezett, amivel az írás és a rajzolás hasonlóan működik, mint egy hagyományos tollal.

A Samsung Note legújabb tagjának debütálása alkalmából pedig össze is dobott egy rövid videót, amin az új S Pen funkcióit szemléltetik. A Smart Select segítségével pillanatok alatt készíthetünk képernyőmentést a kijelző egy tartományáról, amit ezután rögtön meg is oszthatunk emailen, üzenetben vagy akár feltölthetjük a Dropboxba vagy a Facebook falunkra. A kijelölés intelligensen felismeri a karaktereket, így akár egy weboldalon található hotel házszámát, webcímét és telefonszámát pillanatok alatt akár le is menthetjük a névjegyzékbe. A Photo Note segítségével pedig elég lefényképeznünk a jegyzeteinket, melynek tartalma ezután digitálissá és szerkeszthetővé válik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá