Így fut a Windows 95 a Samsung Gear okosórán

0 1,371

Mi történik, ha egy Android Wear okosórán egy 20 évvel ezelőtti, számítógépekre szánt operációs rendszert szeretnél futtatni? Egy Windows 95-öt futtató karórát kapsz!

Úgy látszik a technológiának semmi sem szab határt. Itt egy videó, amit nem mindennap lát az ember, sőt nem is gondoltuk volna, hogy egyáltalán lehetséges ez. Őszintén, fogalmunk sincs, hogy jött valakinek az az ötlet, hogy egy 20 évvel ezelőtti asztali operációs rendszert tesz rá az 1,63 hüvelykes Samsung Gear Live okosórájára, de hát miért ne?

Ha belegondolunk, hogy mi is rejtőzik az apró kis karóra motorháztetője alatt, akkor láthatjuk, hogy végül is egy tökéletes erőforrás a Windows 95 számára. A Samsung Gear Live belsejében egy 4 magos Qualcomm Snapdragon 400-as processzor foglal helyet 512 RAM társaságában, tárhelyből pedig 4 GB áll a rendelkezésünkre, ami jóval erősebb, mint amik általában a korabeli asztali gépekbe érkeztek.

Egy Androidra elérhető emulátornak köszönhetően az álom valósággá is vált. Az aDosBox nevű mobilos applikáció lehetővé tette, hogy az ARM-alapú architektúrán működjön a Windows 95. Bár azt gondolnánk, hogy ekkora kis kijelző nem alkalmas arra, hogy a rendszert kezeljük, de az alábbi videón jól látszik, hogy a kurzor mozgatása és a menüpontok közötti lépkedést gond nélkül hajtotta végre az óra. Azonban mikor egy alkalmazást szerettek volna megnyitni, akkor a program RAM hiányra hivatkozva hibaüzenetet dobott fel. Mindenesetre érdekes azt látni, hogy mire képes a technológia.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá