A jövő megérkezett: leteszteltük a Samsung prémium fejhallgatóit

0 2,861

A Samsung igen népszerű mobilkészülékei és táblagépei mellett a cég számos kiegészítőt kínál okoskészülékeihez. A dél-koreai gyártó a prémium audiokiegészítők piacán is teret kíván hódítani a Level család csábító fej- és fülhallgatóival. A napokban sikerült a két legjobb fejhallgatót nekünk is kipróbálni, a Level On és a Level-Over terméket.

Level-Over

A Level család legnagyobb tagja egy igazi ínyencség, mely tökéletes társ lehet az otthoni munkánk során. A gyönyörű ergonomikus kialakítás mellé kényelmes viselet is társul. A fejhallgató kívülről hófehér színű, enyhén csillogó borítást kapott, a belső puha és rugalmas párnázás pedig biztosítja számunkra a hosszabb ideig tartó viselést, és pontosan illeszkedik fülünk köré, hogy kizárja a külső zavaró zajforrásokat, hogy csak a zenére figyelhessünk.

A Samsung Level-Over fejhallgató jobb és bal oldalán egy 50mm-es egység foglal helyet, mely tökéletes hangzásvilágot nyújt bármilyen zenéről legyen szó. A mélyek elég mélyek, a magas hangok pedig abban a tartományban szólalnak meg, amiben a zeneszerző megkomponálta őket.

A Level-Over természetesen aktív zajszűrős, aminek következtében a külső zajoknak búcsút inthetünk. A fejhallgató figyel arra is, ha hosszabb ideig túl hangosan hallgatnánk a zenét, akkor a figyelmeztet minket, hogy ideje kicsit lejjebb venni a kakaót, különben hamar halláskárosodást szenvedünk.

A Level-Overhez háromféleképpen csatlakozhatunk: a hagyományos 3,5-es jack dugón, vagy a vezeték nélküli Bluetooth-on és NFC-n keresztül. A szintén NFC-vel rendelkező okostelefonnal könnyedén, pillanatok alatt párosíthatjuk a fejhallgatót.

A Level-Over egyik leghasznosabb funkciója, hogy a jobb oldali egységen egy érintésérzékeny felületet kapott, amivel intuitív módon, érintéssel vezérelhetjük a mobilkészülékünk zenelejátszóját. Az ujjunk le/fel simításával a hangerőt tudjuk szabályozni, az előre/hátra simítással a számok között tudunk előre, illetve hátra ugrálni, kétszeri koppintásra pedig megállíthatjuk, illetve folytathatjuk a zenét. Lehetőség van az S-Voice-t is aktiválni, ehhez 3 másodpercig kell a fejhallgatón tartani ujjunkat.

A jelenleg fekete és fehér színben elérhető kiegészítőt összecsukni nem tudjuk, tehát a váza fix, így leginkább otthonunkban nyújt majd szolgáltatást, mert méretéből adódóan egy laptoptáskába már nehezen fér el, bár a gyártó mellékel a termékhez egy zárható dobozt, így egy nagyobb táskába elfér a 350 grammos füles.

A Samsung egy mobilos applikációt is közzétett az Androidos felhasználóknak. A Samsung Level alkalmazásban további finomításokat hajthatunk végre. A Samsung SoundAlive hangszínszabályzó segítségével teljesen testre tudjuk szabni a hangszíneket, de útmutatásnak pár stílus meg is van adva, ha inkább a programra bíznánk magunkat. A Volume Monitor pedig ahogy korábban említettük, figyel, hogy nehogy halláskárosodást szenvedjünk.

Level On

A Level család középső tagja már jóval szerényebb specifikációkkal rendelkezik, mint nagyobb testvére, igaz ez az árban is meglátszik, de egy lehetőséget nyújt a fülhallgatóról fejhallgatóra vágyóknak, akiknek a mobilitás is fontos tényező.

A Level On külsőre megegyezik a Level-Overrel, viszont itt már egy sokkal kisebb fejhallgatót kapunk, amit már össze is tudunk hajtani a két száránál, így a párnák egymásra hajtásával könnyen befér egy laptoptáskába.

A 40 mm-es meghajtó egységek kellő erősséggel szólnak, azonban a vájtfülűeknek ez bizonyára már kevés lesz. A Level On csak a hagyományos 3,5 mm-es jack dugón keresztül képes a zenét továbbítani, sajnos ő már nem kapta meg a Bluetooth illetve az NFC támogatást. Ehhez még hozzájön, hogy az aktív zajszűrőnek is búcsút inthetünk.

A nagyobb testvérhez hasonlóan itt is ugyanolyan puha párnákat kapunk, melyek biztosítják a kényelmes viseletet akár hosszabb időn át, ami fontos tényező, ha esetleg egész nap a fejünkön vagy a nyakunkon pihentetve szeretnénk magunkon viselni. Ez persze súlyban is érződik, hiszen jelentősen könnyebb is.

A hangerőszabályozás a kábelen található vezérlőkkel irányítható, és akkor sem kell levennünk a fejhallgatót, ha épp egy bejövő hívás érkezik, mert ugyanezen az egységen kapott helyet egy mikrofon is. A hívások így a fejhallgatón keresztül is lebonyolíthatóak.

Mindennek ellenére nem egy rossz kiegészítő, ami a Beats Solo 2-vel kívánja felvenni a harcot. Könnyű és hordozhatósága miatt sokaknak biztos elnyeri a tetszését, de minket leginkább a nagyobb testvér fogott meg elsőre.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá