Most már látható, hogy mennyit költhetünk egy alkalmazásban

0 796

Eddig lehetett már arról hallani, hogy a Google az átláthatóság érdekében be kívánja vezetni az alkalmazások leírásába, hogy milyen értékű alkalmazáson belüli vásárlások lehetnek az egyes applikációknál. A változás megtörtént, így most a felhasználók információt kapnak erről is.

Az újdonság mind a weboldalon, mind az Androidos készülékeknél a Play Áruházban is feltüntetésre került. Ezentúl az alkalmazások adatlapjánál egyrészt a telepítés gomb alatt látható az “Alkalmazáson belüli vásárlások” felirat, illetve a leírás alján pedig, hogy milyen összegű tételekért vásárolhatunk még magunknak dolgokat az alkalmazáson belül.

Ennek köszönhetően a szülők is értesülhetnek arról, hogy ha gyerkőce vásárlásokba bocsátkozna, akkor milyen költségekkel számolhat tegyük fel az egyébként ingyenesen letölthető játékkal. Míg az iOS-es adatlapon láthatjuk a top10-es tételeket, addig az Androidos adatlapon csupán egy intervallumot adnak meg, hogy melyik a legolcsóbban, illetve a legdrágábban megvásárolható tétel. A példa kedvéért az Angry Birds Star Wars nevű játékban 225 Ft-tól egészen 4384 Ft-ig tart az alkalmazáson belüli termékek ára.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá