Kipróbáltuk a csodaszép Samsung Galaxy Ace 4-et

17 33,149

A Samsung ismételten nem hibázott.

Porondon a Samsung Galaxy Ace sorozat negyedik tagja, melyet sikerült tüzetesebben is megvizsgálnunk a SWorld munkatársaival! Elöljáróban annyit, hogy nekünk elnyerte tetszésünket és bár a középkategóriának szánt készülékről van szó, mi is szívesen használnánk nap mint nap.

Mielőtt rátérnénk a lényegre és belemerülnénk a készülék apró részleteibe, érdemes pár dolgot tisztázni a félreértések elkerülése végett. A Samsung Galaxy Ace-széria negyedik tagja a Galaxy Ace 4 nevet kapta, azonban sokak biztos felmerülhet a kérdés, hogy hiszen ez már egy létező készülék. Nos, az igazság az, hogy a cég valóban publikált már egy Ace 4 név alatt futott készüléket, azonban végül az Trend II néven került a boltok polcaira Európában.

A Samsung Galaxy Ace-szériájából egyébként számos Dual-SIM-es verzió készült már, mely inkább a külföldi országokban voltak többségben. A középkategóriának szánt modell egyébként igen népszerű és jelentős eladásokat produkált az évek alatt, amit a szolgáltatók könyvelhettek el elsősorban.

Jelenlegi legújabb tesztalanyunk a Galaxy Ace 4, melyet Galaxy Ace Style LTE-nek is nevezhetünk, a lényeg viszont, hogy Magyarországon Galaxy Ace 4 néven kerül forgalomba a hazai mobilszolgáltatóknál. Lehet elsőre így bonyolultnak hangzik, de a cikk végére biztosan kitisztul majd a kép.

Külső

A Galaxy Ace 4 egy 4,3 hüvelykes 480 x 800 pixel felbontású Super-AMOLED kijelzővel érkezik, amelyen a színek gyönyörűen néznek ki, a betekintési szög kiváló és a képernyő kellően fényes, aminek következtében még napsütésben is jól látható az általa megjelenített tartalom. Automatikus fényerőállítás viszont szenzor hiányában nincs, így ezt nekünk kell mindig manuálisan beállítani.

A készülék egy kézzel könnyen használható, a bekapcsoló gomb pont kézre áll, a hangerő gombokat is még elérjük akár egy kézzel is. A Galaxy Ace 4-et a már megszokott fémes hatású fényezés veszi körül a peremen, illetve a telefon tetején található 3.5mm-es jack csatlakozót. A gombok viszont maradtak fehér színűek és szintén műanyagok.

A kijelző alatt találjuk bal oldalt az alkalmazásváltó gombot, amit hosszan lenyomva a menü gombot érjük el, jobb oldalt pedig a visszalépés gombot találjuk. Ezek a funkciógombok mind háttérvilágításúak, viszont (ahogy lenni szokott) fehér készüléken észrevehetően látszik a világítás körvonala, ami elsőre zavaró lehet, de több napos használat után megszokja az ember. A készülék tetején a hangszóró mellett kapott helyet az elülső optika, alul pedig a mikrofont és az USB csatlakozót találjuk.

A készülék hátlapja mattos felületű borítást kapott, ami igaz, hogy nem gyűjti az ujjlenyomatokat, viszont a készülék csillogó előlapja miatt ez egy kicsit kontrasztba van. A hátlap közepén pedig hosszanti csíkozás fut végig, mely recés felületű. A hátsó kamera mellett itt található a LED vaku, illetve a hangszóró. A hátlap alatt egy 1900 mAH-os akkumulátor foglal helyet, mely kellő energiát biztosít egész napra a készüléknek.

Belső

A motorháztető alatt egy négymagos, 64 bites architektúrájú és 1,2 GHz-es órajelű Cortex-A7-es érkezett, mely egyrészt a korábbi Ace modellekhez képest gyorsabb feladatvégzést biztosít, másrészt pedig nem zabálja annyira a készülék akkumulátorát, így energiatakarékosabb lett az új chip. RAM-ból pontosan 1 GB-tal kell gazdálkodnunk, tárhelyből pedig 8 GB-ot kapunk, ami tovább bővíthető microSD kártya segítségével. Ezzel a hardverrel a rendszer tökéletesen tud futni, nem kell félnünk a belassulásoktól.

Adatkommunikáció terén a készülék megfelel a mai modern kor készülékeinek, a WiFi, Bluetooth mellé kapunk 4G/LTE támogatást a gyorsabb és gördülékenyebb webböngészés érdekében, de helyet kapott még az NFC is, így az érintéses fizetés vagy az Android Beam adatcsere se jelenthet gondot.

Hátul egy 5 megapixeles optika foglal helyet, mellyel 30 képkockás HD videókat vehetünk fel, elől pedig VGA helyett immár egy 1,3 megapixeles lencse biztosítja egyrészt a jobb minőségű képeket, másrészt pedig mostantól akár HD videókat is rögzíthetünk vele. A rosszabb fényviszonyok kiküszöbölésére pedig kapunk LED villanót is, ami meglepően jól teljesített. A LED nagyobb méretének köszönhetően jóval fényesebb fényt bocsájt ki, mint Samsungos társai.

Szoftver, extrák

A Samsung Galaxy Ace a legújabb, legfrissebb Android 4.4.4 KitKat operációs rendszerrel érkezik, mely a jövőben természetesen frissíthető lesz majd a nagyobb verziókra.

A főképernyő mellé további 4 aloldalt hozhatunk létre, melyekre alkalmazásikonokat és a kínálatban elérhető widgeteket tehetünk ki. Ilyen például az óra, időjárás, rádió, jegyzet, üzenetek, S Tervező vagy a Segédfény, amivel például egy gombnyomásra zseblámpaként is használhatjuk készülékünket. Az extrák közé tartozik az Ultratakarékos üzemmód is, ami a téma beállításával és a használható alkalmazások számának korlátozásával kíméli az akkumulátort.

A Kamera beállítások között a nagyobb testvérekhez képest szerényebb beállításokat kapunk. Az üzemmódok között megtaláljuk a Szép arc, Sport, Legjobb fényképek, Panoráma vagy a Sorozatfelvétel üzemmódokat. A fénykép beállításokban azonban csak néhány értéken változtathatunk, mint például a fénykép mérete, ISO érték, mérési pont vagy a fókusz. A fotók minősége elfogadható, de sok esetben kiégett, túlszaturált képeket kapunk.

A négymagos processzor és GPU viszonylag problémamentesen megbirkózik még a legújabb játékokkal is, de a Full HD filmek lejátszása se jelentenek gondot neki. Ezt az AnTuTu Benchmark tesztje is alátámasztja: a CPU jó teljesítményű, párhuzamos alkalmazásfuttatásra és 3D játékra megfelel, a RAM kiváló és a 3D játékok is általában szépen futnak. Nyilván egy komolyabb FPS játék, mint például a Modern Combat nem azon a szinten fog futni, mint azt az ember elvárná, de a legtöbb játék élvezhetően fut rajta.

Verdikt

A Galaxy Ace 4 véleményem szerint egy remek kis készülék, ami korszerű processzorral és grafikus chippel érkezik, az Ace 3 méltó utódja. A Samsung egyik legnépszerűbb családjáról van szó, amihez jó ár/érték arány társul. Aki egy szerethető, könnyen kezelhető, és jó hardverrel és specifikációval rendelkező készüléket szeretne, annak bátran ajánljuk ezt a kis masinát.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

17 hozzászólás

  • Nekem például kifejezetten tetszik :) Akkor én is barom vagyok??

   Tetszik hogy alul mélyebben van a gomb mint szokott lenni, mondjuk a mattos hátlappal még barátkozom.

 1. Tud valaki esetleg bármit a kijelző védelméről? Azt tudom, hogy nem gorilla glass, de esetleg más?

 2. Aki teheti kerülje el az Ace 4-et ! A Samsung kispórolta a közelség-érzékelőt belőle, pedig az Ace 3-ban benne van) ezért beszélgetés közben azonnal és állandóan lezár a képernyő, borzasztó kényelmetlen, százszor inkább egy S4 mini !

  • Igen, sajnos ez kimaradt a készülékből, de a tesztben is írtuk: “…automatikus fényerőállítás viszont szenzor hiányában nincs.”

 3. Sajnos a közelség-érzékelő kimaradt belőle, pedig at Ace 3-ban volt: hívás közben azonnal lezár a kijelző, egy menüt nem lehet kiválasztani, de még letenni sem lehet, csak ha előtte kézzel feloldja az ember, ez borzasztó kényelmetlen.

  • Neked mégis mit ártott a telefon? Csak le akarod húzni, 3 indokolatlan hozzászólásod van ami senkit nem izgat.

 4. SEM fényerő szenzor, SEM közelségérzékelő sincs benne, pedig ez utóbbi az Ace 3-ban van !
  Ez igy gáz: Kettőt előre (kijelző, proc…) egyet hátra. (és kb 20 centet spóroltak telefononként)
  Nem csoda hogy a kínaiak hamar utolérik őket.

 5. Sziasztok.
  Szeretném megkérdezni hogy ha kikapcsolom a készüléket akkor ugy is ébreszt???
  És még azt is kérdezném hogy ha nem fogadott hivasom van akkor villogo kis led fog értesiteni a bal vagy jobb felsö sarokban?

Szólj hozzá