Exkluzív videón az Android Lollipop

0 1,340

A 2014-es Google I/O konferencián a Google leleplezte a legújabb Android operációs rendszerének verzióját. Az Android L kódnéven futott rendszer akkoriban bár még csak kezdeti stádiumban volt, de néhány közelgő újdonságot sikerült a nézőknek bemutatni. Most viszont a SamMobile jóvoltában kapunk egy több mint 8 perces részletes betekintést az új rendszerbe.

Hivatalosan a Google még nem publikálta új rendszerének végleges nevét, de már szinte biztosra lehet venni, hogy az Android Lollipop nevet fogja kapni. A SamMobile csapata egy Samsung Galaxy S5-ös készüléken mutatja be a LRW58J kódnevű tesztverzió alatt futó rendszert. Két nap tesztelés után még azt állítják, hogy még kezdeti stádiumba van, kell még rajta finomítani, így mindennapi használatra ez a verzió még nem ajánlott, sok bug van még benne, ami nagyon belassítja a rendszert olykor.

Mindenesetre egy előzetes bepillantást már most kapunk, hogy milyen is lesz az új Android. A TouchWiz felületen még tovább finomítottak, viszont a Material Design irányelv szerint készült animációk még nem jelennek meg a készüléken. Az Android legújabb felületén rögtön észrevehető a megújult tárcsázó, üzenetek, de a beállításoknál is a korábbi fekete háttér helyett most fehér színt alkalmaztak a fejlesztők. A felhasználói felület sokkal szebb és letisztultabb lett, ami a legjobb dolog, ami történhetett az Androiddal.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá