Eszméletlen sok mindenre használható a Galaxy Note Edge oldalsó kijelzője

0 1,874

A dél-koreai vállalat ebben az évben nem egy, hanem rögtön két Note modellel rukkolt elő. A Galaxy Note 4 mellett érkezett egy vadonatúj készülék is, mely egy oldalsó kijelzővel is fel lett vértezve. A Galaxy Note Edge megjelenítője úgy lett kialakítva, hogy a rendes kijelző mellett jobbra, egy ívelt, 160 pixeles szélességű kijelző is helyet kapott.

Rögtön adódik a kérdés, hogy milyen célokat is szolgál ez az oldalsó kijelző. A Samsung most egy infografika segítségével röviden bemutatja a Galaxy Note Edge forradalmian új másodlagos kijelzőnék fontosabb funkcióit.

Első körben szemléltetik, hogy bármilyen alkalmazás ikonját elhelyezheted ezen a képernyőn, amit gyakran használsz, így bármikor elérheted őket, bármit is csinálj. A gyorsindító ikonra koppintva sokkal gyorsabban léphetsz be a webböngészőbe vagy indíthatsz hívást, de a fényképezőt is indíthatod innen.

Az értesítések itt jelennek meg, amikor épp filmet nézel vagy a navigációs program fut a kijelzőn. Így nem fognak idegesítő értesítések megjelenni a főképernyőn, hanem az finoman jelezve számodra az oldalsó panelen.

Teljesen testre tudod szabni ezen kijelző hátterét, de akár az S Pen segítségével te magad is felírhatsz magadnak teendőket vagy bármit, ami az eszedbe jut. Természetesen képet és szöveget is hozzáadhatsz itt.

Könnyű és gyors hozzáférhetőséget biztosít folyamatosan frissülő tartalmakhoz, így használható például egy sportesemény aktuális eredményének megjelenítésére is, de tőzsdei információkat is követhetünk rajta vagy a legfrissebb cikkek publikálásáról is értesülhetünk.

A QuickTools segítségével pedig extra funkciókhoz juthatsz hozzá, mint például vonalzó, stopperóra, időzítő, zseblámpa vagy hangrögzítő. A vonalzó egyébként elég frappáns megoldás.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá