Melyik a gyorsabb: iPhone 6 vs Galaxy S5

0 2,451

Az okostelefonok rohamos elterjedésének és fejlődésének köszönhetően az idő folyamán jobbnál jobb hardverekkel lettek az készülékgyártók legújabb zászlóshajói felvértezve, melynek köszönhetően korunk mobiltelefonjaiban olyan erő rejtőzik, melyek már-már felveszik a versenyt a noteszgépekkel. A kétmagos processzorokat követte a négymagos, de már csatasorba vannak a nyolcmagos variációk is, jött a 64 bites architektúra, mely igazából még nincs teljes mértékben kihasználva.

Vegyük az Apple-t és az ő iPhone készülékét elsőnek. Teljes hatalommal és kontrollal rendelkezik a hardver és a szoftver felett, mely a mobilkészülékeikbe kerül és mind a kettőt az alapoktól kezdve építették a tökéletes összhang érdekében. Ennek eredményeképp minden apró fejlesztést házon belül meg tudnak csinálni, hogy a rendszer a lehető legjobban és rezzenéstelenül fusson az eszközökön. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy nagy teljesítményű hardver konfiguráció ne jelentene pluszt egy Androidos készülékekbe. Például az egyik legnépszerűbb Androidos készülék ebben a pillanatban a Samsung Galaxy S5, melybe a Qualcomm egyik leggyorsabb chipje, a 2.5 GHz-es négymagos Snapdragon 801 került.

De végső soron melyik a jobb megoldás? És melyik a gyorsabb: az iPhone 6 vagy a Galaxy S5? Hogy ezekre a kérdésekre megkapjuk a választ, a PhoneArena munkatársai összevetették a két csúcsmodellt, hogy megnézzék, hogy az egyes készülékeken mennyi idő alatt indul el egy alkalmazás, mennyire gyors a rendszer, vannak-e akadozások, stb. Elöljáróban annyit, hogy szinte fej-fej mellett van mind a két telefon. Az Apple készülékénél például hamarabb indul el a Kamera alkalmazás, viszont a Galaxy S5-ön gyorsabban tölt be a weboldal Chromeban és hamarabb tudunk posztolni Facebookra.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá