Ezt a telefonszámot érdemes mindenkinek megjegyeznie

0 9,470

Október elsejétől az országos belföldi egyetemes tudakozót a 11800-as számon lehet elérni, az eddig tudakozódásra használt 198-as számot tárcsázók figyelmét hangbemondással hívják fel a változásra – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A tájékoztatás szerint a hatóság 2013 végén írt ki pályázatot az egyetemes tudakozó működtetésére, amelyen a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Invitel Távközlési Zrt. nyert.

A hatályos európai uniós rendelkezések előírják a tudakozószolgáltatás rendszeres felülvizsgálatát, így az NMHH rendelete szerint a két intézmény által júliusban aláírt szerződés korlátozott időre szól. A megállapodás értelmében az Invitel az egész országra kiterjedően, egységes keretek között biztosítja a szolgáltatást. Az országos belföldi egyetemes tudakozón keresztül a továbbiakban is a lakossági és az üzleti előfizetők vezetékes, illetve mobiltelefonszámairól lehet információkat kérni, ha az érintettek előzetesen hozzájárultak azok közléséhez.

Címadatok alapján lehet érdeklődni a telefonszámokról és fordítva, illetve a hívók előfizetői jogosultság alapján kérhetik a normál díjazású hívószámok automatikus kapcsolását vagy továbbítását SMS-ben – közölték. A 198-as telefonszámon október elsejétől hangbemondás jelzi majd a fogyasztók számára a változást.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá