Kiszáll az európai notebook-piacról a Samsung

0 1,992

A Sony után a Samsung is arra a döntésre jutott, hogy végleg befejezi az európai notebook készülékeinek az értékesítését. A vállalat szóvivője elmondása alapján a legutóbbi statisztikák azt mutatják, hogy az európai kereslet és kínálat aránya a Samsung gépeinél annyira rossz, hogy inkább lemondanak az európai piacról. A döntés hatására sajnos a Google Chrome alapú Chromebooktól is búcsút inthetünk.

A noteszgépek iránti érdeklődés folyamatosan stagnál, ami betudható annak, hogy a táblagépek iszonyatos erővel törnek be a háztartásokba, és a legtöbb ember számára a mindennapi feladatok ellátását ezek az eszközök is teljes mértékben kiszolgálják. A táblagépek kompakt mérete és kedvezőbb árfekvése miatt ez a hullám várható volt. Természetesen ez a nagyobb PC gyártókat is érinti, mint például az egyre népszerűbb Dell, a HP, vagy a Lenovo, de ebben a versenyben igazából nem sok esélye maradt a Samsungnak.

A Samsung a PC Advisor-nek eljuttatott álláspontja szerint a döntés csak az európai régiót érinti, a világ többi területén továbbra is forgalmazza majd a Samsung laptopokat. Viszont az sincs kizárva, hogy később akár visszatérnének Európába, ha piaci helyzet úgy adódna.

Ennek egyik előszele már az idei berlini IFA szórakoztató elektronikai kiállításon is érzékelhető volt, ahol a Samsung egyetlen noteszgépet sem mutatott be. Mindenesetre a vállalat így jobban tud majd koncentrálni a folyamatosan fejlődő táblagépek piacára, és jobbnál jobb készülékekkel előrukkolni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá