Hogyan korlátozd az automatikus videóletöltést az Instagramban

0 2,974

Az Instagram nevű fotó- és videómegosztó alkalmazásban a folyamatos és akadálymentes tartalomfogyasztás érdekében a fejlesztők alapértelmezetten úgy állították be a videók megtekintését, hogy mikor a felhasználó a videóhoz ér, az automatikusan lejátszásra kerül. A funkció bár valóban kényelmes, azonban ez a mobiladatforgalom rovására megy és nem biztos, hogy mi magunk minden esetben kíváncsiak vagyunk a videó tartalmára. Most megmutatjuk, hogy pár lépéssel hogyan tudjátok ezt a funkciót korlátozni.

A Facebook és az Instagram mobilalkalmazás egyik frissítése elhozta a felhasználók számára azt az újítást, melyben a videók automatikusan, maguktól elindultak, így a felhasználóknak nem kellett a lejátszás gombra nyomni, hanem már nézhették is a mozgóképes anyagot. Míg a Facebook beállításait között ezt a funkciót kikapcsolhatjuk, addig az Instagram eltüntette ezt a beállítási lehetőséget az alkalmazásában.

A dolog érdekessége, hogy a videóletöltés még azelőtt megtörténik, mielőtt a felhasználó a tartalomhoz érne, így mikor valóban eléri a felvételt, az nyomban lejátszásra is kerül. Bár az automatikus videólejátszást nem tudjuk kontrollálni, a videó letöltését viszont igen. Így lehetőségünk nyílik, hogy a háttérben történő letöltést csupán a WiFi-re korlátozzuk, megóvva ezzel havi adatforgalmunk megcsapolását.

Ennek érdekében indítsuk el először az Instagram alkalmazást, majd tapintsunk a jobb alsó sarokban található profil ikonra. Ezután a jobb felső sarokban lévő 3 pontra, majd a “Videos” feliratra. Itt a “Data usage” résznél a pipát tegyük a “Preload on Wifi Only”-re, így a videók háttérben történő letöltését csak a WiFi-re korlátozzuk. Bónuszként a hangok automatikus lejátszását is kikapcsolhatjuk, ha ugyanezen az oldalon legfelül a “Play Sound” kapcsolót átállítjuk inaktívra.

Az Istagram alkalmazást ide kattintva tölthetitek le.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá