Ujjlenyomat-olvasós lehet a Samsung következő okosórája

0 1,215

Az idei évben a Samsung határozott aktív volt az okosórák területén. Leleplezték a Gear 2Gear 2 Neo, Gear FitGear Live, illetve a Gear S hordozható okoskészüléket. Láthatjuk, hogy szinten minden felhasználói igénynek próbáltak eleget tenni. Jövőre viszont olyan tervek vannak előtérben, melyek új szintre helyezik az okosórákat.

A híresztelések szerint a 2015 márciusában megrendezésre kerülő Mobile World Congress alkalmából olyan következő generációs okosórák bemutatását tervezi a dél-koreai vállalat, melyek beépített ujjlenyomat-olvasóval lesznek ellátva.

A biometrikus azonosítás előnye, hogy egyrészt így az okosórákat kizárólag a tulajdonosa ujjlenyomatával lehetne feloldalni, elkerülve ezzel azt, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek dokumentumai, fényképei, videói. Másrészt pedig fizetési funkciókat látna el, aminek az érdekében a Samsung már tárgyalásokat folytat a PayPallal.

Ennek a funkciónak a fejlesztése egyértelműen a Samsung válasza lenne az Apple Watchnál bemutatott, szintén érintés nélküli fizetési műveletekért felelős Apple Payre. Mivel az Apple Watch szintén 2015-re lett beharangozva, így minden bizonnyal a Samsung már gőzerővel tervezi a következő generációs okosóráját.

A védelmi funkciókra visszatérve: A Gear 2-n ha beállítunk egy PIN-kódot, az óra automatikusan lezár, amikor lekapcsolódik a mobilkészülékről. Amint viszont Bluetooth-on kapcsolódik a Galaxy telefonhoz vagy táblagéphez, a Gear automatikus felold. Valószínűleg ilyen elven működne az új óra is, és ezáltal nem kéne minden alkalommal feloldalni az ujjunk segítségével.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá