Íme, egy alkalmazás, amivel üzemidőt spórolhatunk meg

0 727

Az üzemidő mindig egy kényes pontja az okostelefonoknak, hiszen korunk csúcskészülékei annyi mindennel fel vannak vértezve, hogy szegény akkumulátor sokszor nem bírja a strapát, mi meg csak kapkodunk a töltő után, hogy pár százalékkal feltornázzuk a töltöttségi szintet.

Persze egy kis odafigyeléssel sokat spórolhatunk az üzemidőn. Vannak, akik minden energiaigényes funkciót kikapcsolnak mobilkészülékükön, hogy a merülés intenzitását csökkentsék – mint például a WiFi, a mobilinternet, a GPS kikapcsolása, mikor a készüléket nem használjuk -, de lássuk be, nem azért vásároltuk a telefonunkat, hogy minden funkcióról lemondjunk.

Amikor mobilkészülékünkön bekapcsolva hagyjuk a WiFi-t és nem csatlakozunk éppen semmilyen hálózathoz – például elindulunk otthonról a munkába -, akkor a WiFi a háttérben folyamatosan próbálja keresni a szabad hálózatokat, amihez hozzákapcsolódhat. A háttérben való keresés természetesen fölöslegesen terheli készülékünket, aminek az eredménye, hogy meríti az akkumulátorunkat.

Most megosztanánk veletek egy hasznos Androidos alkalmazást, aminek a segítségével automatizálhatjuk, hogy mikor kapcsoljon be a WiFi, illetve mikor deaktiválja magát. A Wifi Scheduler alkalmazás segítségével beállíthatjuk, hogy bizonyos időnként keressen csak hozzáférési pontokat, egyébként kapcsolja ki a WiFi-t (egy bizonyos idő elteltével), amint lecsatlakozunk korábbi hálózatunkról. Az alkalmazás azt is nézi, hogy amint olyan hálózat hatósugarába érünk készülékünkkel, amihez korábban már csatlakoztunk, úgy visszakapcsolja a WiFi-t.

Wifi Scheduler alkalmazást ide kattintva tölthetitek le ingyenesen.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá