Hajlított kijelzős monitorokkal készül a Samsung

0 1,299

Miután az LG, majd később a Dell is bejelentette hajlított kijelzős monitorukat, várható volt, hogy a piac többi tagja is felfigyel majd és előbb vagy utóbb előrukkol saját verziójával. A Samsung is lépett és lerántotta a leplet legújabb dobásáról, miszerint rögtön 2 modellel szeretne belépni a hajlított kijelzős monitorok piacára.

A legújabb trend kétségkívül a hajlított kijelzős megjelenítők irányba mozdul. Miután megismerhettünk néhány televíziós modellt, most a monitorok megújításán a sor. Így ezentúl nem csak a kanapén elfekve élvezhetjük az új technológia élményét, hanem akár az íróasztalunk előtt ülve is. Az új kialakításnak köszönhetően ezen képernyők nagyobb mélységérzetet adnak a nézőknek, illetve a játék szerelmeseinek pedig egy vadonatúj panorámaszerű élményt és 3D-s érzést biztosít.

(fotó: xtremehardware.com)

A dél-koreai vállalat elsőre nem is egy, hanem egyből két modellt indít útjára: egy 34 hüvelykes (S34E790C), illetve egy kisebb, 27 hüvelykes (S27D590C) verziót. A nagyobb testvért a gyártó az idei IFA kiállításon már megmutatta a nagyközönségnek, azonban a 27 hüvelykes modellről csupán most rántotta le a leplet, a jó hír pedig, hogy akár október végén már meg is vásárható lesz.

A 34 hüvelykes verzióban egy 3440×1400 pixeles, 3000:1 kontrasztarányú panel kapott helyett, mely 178 fokos betekintési szöget biztosít. A kisebb testvér jóval szerényebb tulajdonságokkal rendelkezik, ő csupán Full HD megjelenítőt kapott, viszont a kontrasztarány és a betekintési szög maradt. Az 5 wattos hangszóró mellett kapunk még egy “játék-mód” gombot, mely aktiválása után a monitor intelligensen érzékeli a képernyőváltozásokat és korrigálja az elmosódásokat, kiemeli a színeket, megváltoztatja a kontrasztot, hogy játék közben jobb láthatóságot biztosítson.

A nagyobb testvér debütálása 2015-re jósolható, viszont a 27 hüvelykes modell akár október végén megérkezhet az üzletekbe, megközelítőleg 400 eurós áron.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá