A Samsung high-tech osztálytermet készített Jászberényben

0 2,332

A Jászberényi Önkormányzat és a Samsung Electronics Magyar Zrt. összefogásának köszönhetően korszerű digitális eszközökkel bővül a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium. A diákok és tanárok hatékony munkáját ezentúl Samsung Note 10.1 2014 Edition táblagépek, valamint egy interaktív tábla is segíti, hozzájárulva egyrészt az oktatás színvonalának javításához, másrészt a matematika, informatika, magyar nyelv és irodalom, földrajz, történelem és az idegen nyelvek még könnyebb, élményszerű elsajátításához.

A technológia legújabb vívmányai – beleértve a táblagépeket, mobil alkalmazásokat, közösségi hálókat és digitális tartalmakat – szélsebesen törnek utat maguknak az osztálytermek felé, ahol egy „digitális bennszülött”, interaktív oktatási környezetet igénylő generáció tagjai ülnek az iskolapadokban. A tanároknak immár olyan tanítási módszereket kell alkalmazniuk, amelyek nem csak segítik a tanulást, de a diákok lelkesedését is növelni tudják.

A Samsung által biztosított pedagógiai továbbképzés után a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium 12 tanárának a digitális technológián alapuló tanítási módszertannal bővült az eszköztára, és ezzel új utak nyílnak meg számukra a mindennapi munkájukban.

A modern információs és kommunikációs technológiák megkönnyítik a jövőben az ismeretek átadását: az eddigi tapasztalatok alapján diákok motiváltabbak, az órák pedig élvezetesebbek lesznek számukra, hiszen interaktívan, nem pedig passzív befogadóként vesznek részt a tanulásban.

Az interaktív táblán és a vezeték nélküli interneten keresztül egyszerűen bemutathatóvá válnak az oktatás során használt internetes oldalak, demonstrációs médiaelemek, applikációk, amelyeket a tanárok az órák előtt, vagy a tanulók az órán készítettek. A Lehel Vezér Gimnázium és egyéb városi partneriskolák több száz diákja, akár 25 fős csoportokban a SMART tantermben rendelkezésükre álló eszközökön kísérletezhet, felfedezheti és alkalmazhatja az egyes témakörökről tanultakat.

„A modern technológia ma már nemcsak a jövőnek, hanem a jelenünknek is szerves részét képezi. Ha azt szeretnék, hogy a jövő generációja versenyképes tudással lépjen az élet színpadára, olyan eszközökkel kell őket megismertetnünk, amelyek segítségükre vannak ebben” – fogalmazott Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere. „A digitális ismeretekkel felvértezett fiatalok nagyobb mozgásteret és több lehetőséget kapnak az életben, sikeresen vehetik a nehézségeket, és valóban olyan jövő nyílik meg előttük, amit minden fiatal megérdemel” – tette hozzá Antics István, a Lehel Vezér Gimnázium igazgatója.

„Vállalatunk világszerte elkötelezett a gyermekek hatékony és korszerű oktatása mellett. Célunk, hogy a tanárok és diákok minél szélesebb körben használhassák és előnyükre fordíthassák a legújabb technológiákat az oktatásban. A Samsungnál azon dolgozunk, hogy a magyar diákok is olyan színvonalon tanulhassanak, mint nyugat-európai társaik, így hozzájárulva hazánk versenyképességéhez” – mondta el dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

Magyarországon az első Samsung SMART School Jászfényszarun nyílt meg az év elején, és korszerű digitális oktatási eszközeivel azóta is kiemelkedő lehetőségeket kínál az itt tanulóknak. A pozitív tapasztalatokat követően, a jászfényszarui oktatás mintájára alakította ki a Samsung a jászberényi gimnáziumban is a SMART Schoolt.

A Samsung 2013-ban indította a SMART School programját az Európai Unió tagállamaiban, melynek keretében általános és középiskolás diákok oktatását segíti elő a legmodernebb információs és kommunikációs technológiák igénybevételével. A tervek szerint 2014 végéig mintegy 45 ezer diák és 6000 tanár használhatja ki a modern eszközök adta lehetőséget a Samsung SMART School program keretében.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá