Virtuális valóságú játék jön Galaxy Note 4-re

0 1,318
Kép: Androidcentral

Az Oculus VR – mely az Oculus Rift virtuális valóságú headset-et fejleszti – bejelentette, hogy egy új játékot fejlesztenek VR Quest néven, mely a Samsung közelgő Gear VR eszközére fog érkezni. Pontos megjelenési dátum nincs, azonban legalább az kiderül, hogy milyen típűsú programot kapunk.

Az Oculus még korábban együttműködési megállapodást kötött a Samsunggal, így nem is olyan régen bemutatták a Gear VR-t, mely egy olyan eszköz, ami közelebb hozza a virtuális teret hozzánk. A készülék már a jövő innovációs megoldásait mutatja, pedig most ősszel fog megjelenni, s a várható ára 199 dollár – megközelítőleg 48 ezer forint – körül fog mozogni. A Gear VR-ről korábban már részletesen írtunk, így aki esetleg nem tudná, hogy mi is ez a szerkezet, először kattintson ide.

Az új játék bejelentését az először megrendezett Oculus Connect konferencián jelentette be John Carmack technológiai vezető. A prezentációjában kiemelte, hogy a VR Quest egy Zelda-szerű játékként képzelhető el. Ez pedig nem jelenthet mást, minthogy a játékmenet a Nintendo klasszikus Legend of Zelda-ra fog hasonlítani. 

Egyelőre még nem árultak el pontos megjelenési dátumot, de várhatóan még ebben az évben megvásárolható lesz Galaxy Note 4-re. Szerinted ezek a játékok elősegíthetik a Gear VR értékesítését?

(Kép forrás: Androidcentral)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá