Bejelentették az Oculus Platform boltot és a letölthető SDK-t

0 719

A Samsung összefogott az Oculus-szal, hogy végre beléphessünk a virtuális valóságba. Az első ilyen eszköz a Gear VR Innovator Edition, – melyre már érkeznek is a játékok – ami várhatóan néhány  hónapon belül megvásárolható lesz a boltokban. Azonban ahhoz, hogy a kiegészítő sikeres legyen, szükség van egy saját platformos boltra és SDK-ra, aminek segítségével a fejlesztők dolgozhatnak széles körben. Ezt jelentették most be.

Annak érdekében, hogy a cégek és az egyedi programozók el tudjanak adni alkalmazásokat és médiatartalmakat, a Facebook tulajdonában lévő virtuális valóságot kínáló vállalata bejelentette az Oculus Platform boltot. A fejlesztők képesek lesznek a saját alkotásokat feltölteni és értékesíteni. Az Oculus célja az, hogy a böngészőből elérhető és a natív alkalmazások is nagyon jól fussanak a Gear VR-en.

Egyes alkalmazásokat az Oculus programozói fognak készíteni, s ezek fognak elsőként debütálni az új platformon. Ilyen az Oculus 360 Photos and Videos és az Oculus Cinema. Nagyjából az ősz végén a külsős fejlesztők is megvásárolhatják a Gear VR Innovator Edition-t. Előtte azonban még kiadják a mobil SDK-t, ami letölthető lesz az Oculus Developer Center-ből. Te meg fogod vásárolni a Gear VR-t?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá