Az okosórák új generációját hozhatja el a Samsung

0 2,230

Csak egy pár hét telt el azóta, hogy a Samsung bejelentette a legújabb és a legjobb okosóráját, a Gear S-t, de máris arról szólnak a pletykák, hogy a dél-koreai vállalat már fejleszti az okosórák új generációját. Az egyérintéses fizetéstől kezdve az ujjlenyomat-ellenőrzésig minden lesz. Sőt, talán olyan funkciók is jöhetnek, melyeket eddig csak sci-fi filmekben láthattunk.

Az Apple nemrég engedett a nyomásnak és belerakta az NFC-t saját termékeibe, így sokan a telefonos fizetés jövőjét vizionálták. Cupertinóban valóban bankot robbanthatnak az Apple Pay szolgáltatással, azonban a Samsung, a hírek szerint már régóta dolgozik egy egyedi megoldáson.

Az Apple Pay láttán sokan azt gondolták, hogy a PayPal és hasonló cégek el fognak tűnni a süllyesztőben, – a készpénzmentes fizető szolgáltatás részvényei az almás keynote után meredeken zuhanni kezdetek – de most nagyon úgy tűnik, hogy fordulhat a kocka. A dél-koreai vállalat eddig nagy titokban tartotta a következő nagy dobását, ám most egyre inkább szivárognak ki az információk.

Ipari pletykák szerint a Samsung egy ideje komolyabban összebútorozott a PayPal és a Synaptics – biometrikus ellenőrzési rendszerekkel foglalkozó vezető vállalat – dolgozóival, hogy elhozzák a jövő fizetési rendszerét okosórára. Nem kell majd mást csinálnod, csak a boltban odaérinted órádat a terminálhoz, készüléked képernyőjére rányomva ellenőrizni az ujjlenyomatod, s máris tudsz fizetni.

A hírek arról szólnak, hogy a rendszer egy saját alkalmazást fog kapni, mely egyébként értesíti a felhasználókat arról, hogy a közelben lévő, kedvenc üzleteikben milyen akciók és kedvezmények vehetőek igénybe. Így megjelenhet a helyfüggő mobilmarketing is.

A Samsung 3. generációs okosórája várhatóan a következő év elején válhat elérhetővé annak ellenére, hogy szakemberek ezt még túl korainak tartják. Mindazonáltal a dél-koreai cégnek sietnie kell, hiszen az Apple a saját óráját szintén 2015 első felében fogja a boltok polcaira helyezni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá