Nem optimalizálták táblagépre a BKK utazástervező weboldalát

0 972

Próbaüzemben elindult a Budapesti Közlekedési Központ új, Futár-alapú utazástervező rendszere, amelyet a futar.bkk.hu oldalon lehet elérni. A forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer honlapján több térképalkalmazás közül is választani lehet, amelyeken látható a megállók pontos helye, az, hogy mely járatok érhetők el onnan, illetve azt is, hogy a megállóba mikor és melyik járat érkezik, a járatszámra kattintva pedig a teljes vonal is megtekinthető.

Emellett a Futárral felszerelt járművek pontos helyét, rendszámát, haladási irányát és típusát is feltüntetik a térképen, továbbá a menetrendtől eltérést – például a forgalmi zavarokat – is jelzik.

Külön piktogrammal jelzik a térképen a buszokat, a trolibuszokat és a villamosokat, valamint a hajókat. A nagykörúton járó villamosokat, a HÉV- és a metrószerelvényeket azonban egyelőre nem mutatja a térkép, mert ezeket még nem szerelték fel a Futár fedélzeti rendszerével.

Az utazástervező figyelembe veszi az aktuális menetrendi adatokat, és ezek felhasználásával készít útvonaltervet és számol utazási időtartamot. A tervezés során több szempont is megadható: az indulási időn kívül választható, hogy a legkevesebb átszállással, legkevesebb sétával vagy a leggyorsabb útvonallal számoljon a rendszer.

A weboldal okostelefonokon és tableteken is elérhető, de egyelőre nincs azokra optimalizálva. A Budapesti Közlekedési Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az okostelefonos alkalmazás heteken belül elkészül iOS, Android és Windows Phone operációs rendszerre is.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá