A Cisco Androidos játékban hívja fel a figyelmet a vírusokra

0 1,969

A Cisco az egyik vezető szereplője a hálózati rendszerek világának, azonban a vállalat legújabb dobásának semmi köze ehhez. A cég ugyanis piacra dobott egy ingyenesen letölthető játékot, mely a Net Invaders nevet viseli. A cél, hogy elpusztítsuk a gonosz vírusokat és malware-eket.

A Net Invaders egy Tower Defense játék, mely arra a jól bevett sémára épül, melyekkel több tízmillióan játsszanak naponta a világon. Sajnos számos csúnya vírus, trójai program és féreg támadhatja meg a rendszerünket. Ezeket csak a Cisco biztonsági technológiája képes megfékezni – legalábbis a produktum alapkoncepciója szerint.

A játékban három területet kell megvédeni a kártékony programoktól. Veszélyben vannak az adatközpontok, az irodai gépek, de még a mobiltelefonok is. Ahhoz, hogy sikeresen ellen tudjuk állni a támadásnak, tornyokat és tűzfalakat kell telepíteni, melyek természetesen Cisco márkájúak.

Egyelőre nem igazán tudjuk, hogy ez a játék kinek szól, vélhetően inkább promóciós jelleggel készült, de mindenképpen értékelendő, hogy nem egyszerű reklámkampánnyal kívánják magukat népszerűsíteni. A program az alábbi linkre kattintva ingyenesen letölthető.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá