Elképesztő ütemben nőnek a 4G-s internet előfizetések

0 1,520

Egy év alatt több mint hatszorosára nőtt a Magyar Telekom negyedik generációs mobilinternet szolgáltatását használók száma, a 4G előfizetések száma az idén szeptemberben elérte a 250 ezret – közölte a társaság az MTI-vel.

Jelenleg az ország 53,5 százalékán kültéren elérhető a Telekom leggyorsabb hálózata, ez az arány 2015-re a szolgáltató tervei szerint 80 százalékra emelkedik.

A közlemény szerint ma már tízből hét értékesített okostelefon 4G képes, az ügyfelek 4G adatforgalma pedig megnégyszereződött egy év alatt.

A Telekom 2012 januárjában indította el – a hazai mobilszolgáltatók közül először – a 4G/LTE-alapú mobilinternet szolgáltatást. Eleinte csak Budapest bizonyos kerületeiben volt elérhető a legkorszerűbb hálózat, melyet a kezdetekben csupán egy típusú 4G képes mobilinternet stick segítségével lehetett igénybe venni.

A 4G mobilinternet szolgáltatás a korábbi mobiltechnológiákhoz képest lényegesen gyorsabb adatátvitelt, akár 60 megabit/secundum (Mbit/s) letöltési sebességet tesz lehetővé. A Telekom arra számít, hogy az ügyfelek növekvő adatigénye tovább fog emelkedni, így a társaság az Ericssonnal közösen már az LTE-Advanced technológia által megvalósítható 250 Mbit/s letöltési sebességet tesztelte az idén tavasszal Budapesten.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá