Tovább fejleszti Smart Home okosotthonát a Samsung

0 2,419

A hamarosan Berlinben megkezdődő IFA szakkiállításon várhatóan a Samsung lerántja a leplet a legújabb Smart Home okosotthon rendszereiről. Bár a platform már régebb óta működik, úgy tűnik a dél-koreai gyártó alaposan megreformálja majd a szolgáltatásait.

Az már tisztán látszik, hogy a Samsung célja egy okoseszközökről irányítható rendszer létrehozása, mely egyetlen egy hálózaton keresztül biztosítaná a hozzáférést akár távolról is a lakásban lévő oko seszközökhöz (televízió, klímaberendezés, világítás, nyílászárók, robotporszívó, stb.).

A Samsung továbbá lehetőséget kínál harmadik felek számára is, hogy rendszerét igénybe vegyék, így más gyártók is készíthetnek a jövőben olyan szolgáltatásokat, amelyekkel eszközeiket a Smart Home rendszerén keresztül vezérelhetik majd a fogyasztók.

A dél-koreai tech óriás még idén a CES 2014-es rendezvényen rántotta le a leplet a Smart Home rendszeréről, mely egy olyan ökoszisztéma, mellyel a lakásunkban található összes elektronikai eszközt vezérelni tudjuk majd.

A rendszer vezérlését egy mobilkészülékekre, táblagépekre vagy akár a televízióra elérhető Smart Home alkalmazás adja. Ezen keresztül van lehetőségünk a Device Control menüpontban vezérelni és testre szabni az otthoni eszközök működését. A Smart Home rendszerben megtalálható egy úgynevezett Home View menüpont is, melynek segítségével bármikor élő képet kaphatunk lakásunk különböző pontjairól, azoknak az eszközöknek a segítségével, melyekben található kamera, így például a televízió segítségével bármikor képet kaphatunk nappalink aktuális állapotáról.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá