Samsung Gear VR – A virtuális valóság immár nem sci-fi többé

Alig pár órája, hogy a Samsung egy nagyszabású termékbemutató keretében lerántotta a leplet legfrissebb újdonságairól, köztük a rendkívül ígéretes Gear VR nevű sisakról, mely a Galaxy Note 4 készülékkel együttesen használható.

A Samsung a mobilgyártók közül elsőként fogja elhozni a fogyasztók számára a virtuális valóságot, melyet azzal az Oculus céggel karöltve készítettek, melynek nemrég John Carmack lett a vezérigazgatója és azóta a Facebook fel is vásárolta a céget. (Nem meglepő módon az Apple részvényeinek árfolyama a bemutató óta folyamatosan csökken.)

A Samsung Gear VR tulajdonképpen egy hordozható adapter lesz, melybe a Galaxy Note 4 készüléket elhelyezve annak képét 3D-s virtuális valóságba helyezi át. A Gear VR érzékelni fogja a Galaxy Note 4 szenzorai által a fejmozgást, a Super AMOLED kijelző pedig lehetővé teszi, hogy a képpontok szinte azonnal frissüljenek a kijelzőn.

Piaci elemzők állítása szerint a mobiljátékok esetében forradalmat hozhat az új eszköz, de a Samsung a készüléken előretelepített filmbemutatókat és egyéb hasznos alkalmazásokat is fog kínálni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá