A Samsung mosógépét a férfiak is könnyedén tudják használni

0 1,998

Ha úgy gondolod, hogy a mosás női feladat, nagyot tévedsz! Ha egyedül élsz, vagy párod elutazott a barátnőivel egy hétre, addig halmozod a szennyest, míg visszajön, vagy keresel egy SOS-takarítónőt? Itt az idő, hogy kézbe vedd ruháid sorsát, és ne másra várj azért, hogy a hétvégére kedvenc farmeredbe bújhass. A Samsung legújabb WW9000 mosógépét úgy alkották meg, hogy az erősebbik nem is játszi könnyedséggel megbirkózzon a mosással, ruhái pedig makulátlanul tiszták legyenek nap mint nap.

Tűt a szénakazalban
Ha eddig soha nem jártál még a mosógép közelében sem, érdemes tudnod, hogy az első lépés mindig a szennyes ruhák szétválogatása. A színes ruhák engedhetik a színüket, ezért jó, ha külön mosod a világosaktól. Három csoportra érdemes szétosztanod a ruhákat: fehér, világos színes és sötét színes. Emellett még fontos, hogy a lakástextileket, mint például a konyharuhákat, abroszokat, függönyöket is külön tedd a mosógépbe, csakúgy, mint a kényes selyem és gyapjú darabokat is. Érdemes eleve szétválogatva tárolnod a szennyes ruhákat, így nem mosás előtt megy el az idő a válogatással.

Mindent csak módjával
Ha már kiválogattad a mosni kívánt ruhákat, tedd be ezeket a gépbe, de ne tömd tele, mert akkor egyrészt nem lesznek elég tiszták, másrészt pedig összegyűrődhetnek a ruhák, egy kis helyet ezért mindig hagyj. A gép mosószer adagolójába tedd a mosószert. Ez lehet por, folyékony, de ha gélkapszulát vásárolsz, azt a ruhákhoz tedd a mosódobba. Kapható színes, fehér ruhákhoz való, érzékeny bőrre sőt – egyes márkáknál – fekete ruhákhoz való mosószer is. A csomagoláson meg tudod nézni, a gyártók mennyit javasolnak egy adaghoz. Kiegészítésképp használhatsz öblítőt és vízlágyítót, vagy ha nagyon piszkosak a ruhák, akkor egy kis folttisztítót is. Ezeket a mosószer-adagoló rekesz kisebb, vagy keskenyebb részébe öntsd. A Samsung WW9000 mosógépének automata mosószeradagolója helyetted is elvégzi ezt a feladatot, hiszen érzékeli a ruhák mennyiségét és szennyezettségét, s ennek megfelelő mennyiségű mosószert adagol a ruhákhoz.

A programozás alapjai
A mosógépen a programokat ábrák és számok jelölik. Ezek pontos leírását a géped használati utasításában részletesen elolvashatod, de ha ez már nincs meg, akkor keress rá a mosógép típusára az interneten: meg fogsz lepődni, szinte minden gép használati utasítását megtalálod pdf formátumban. Ettől függetlenül a mosógépeden biztosan van pamut, műszálas, kímélő vagy gyapjú mosás és rövid program, s emellett választhatsz a 30, 40, 60 és 90 fokon történő mosások között. A Samsung WW9000 mosógépével még a programok között sem kell sakkoznod: az Auto Optimal Wash funkció használatával a mosógép egy speciális érzékelő segítségével adatokat gyűjt a ruhák mennyiségéről, szennyezettségéről, és ezek alapján meghatározza a szükséges víz és mosószer mennyiségét, a mosási időtartamot, hőmérsékletet, centrifugálási sebességet, és kiválasztja a legmegfelelőbb mosási programot.

Csak a tisztaságban törekedj maximalizmusra
Ha egy sima, napi használattól bepiszkolódott ruhakupacot szeretnél kimosni, nyugodtan beállíthatod a gépet 30-40 fokos rövid programra. Ha nagyon piszkos szennyestől szeretnél megszabadulni, magasabb 40 fokos vegyes programot indíts el. A Samsung WW9000 mosógépének digitális érintőkijelzőjén több intelligens funkció is elérhető, például testre szabhatod a különböző programokat, és a készülék automatikusan megjegyzi a leggyakrabban használt mosási funkciókat is. A mosás végén minél előbb teregess ki, így nem gyűrődnek össze annyira a ruhák. Ha szeretnéd a vasalást megkönnyíteni, állítsd alacsonyabb centrifugálási sebességre – kb. 6-800-ra – a gépet. A korszerű mosógépek többségén már van úgynevezett vasaláskönnyítő program, amely mosás és centrifugálás közben is alacsonyabb fordulatszámot használ. A végén már nincs más dolgod, csak teregess ki.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá