Nagyon olcsó a Samsung könyvolvasó táblagépe

0 2,064

A Barnes & Noble úgy tűnik, hogy teljesen feladta azon erőfeszítéseit, hogy a saját lábán próbáljon betörni a digitális táblagépes piacra. Ehelyett inkább partneri kapcsolatot alakított ki a Samsunggal, így kiadhatták az első, közös táblagépüket, mely a Galaxy Tab 4 Nook nevet viseli. A 7″-es készülék a tengerentúlon nagyon kedvező áron érkezik, hiszen mindössze 179 dollár, s integrálva van a Barnes & Noble ökoszisztémája.

Az már elsőre látszik hogy egy low-end készülék a Galaxy Tab 4 Nook. Egyértelműen azért nem rendelkezik kiemelkedő specifikációval pont azért, hogy olcsó lehessen, ráadásul a Samsung direkt könyvolvasóként pozicionálta. A 7″-es méret 1280 x 800 képpontos felbontást tesz lehetőv, a pixelsűrűség pedig csak 216ppi. A belső sem ámulatba ejtő, egy 1,2GHz-es négymagos Cortex A7-es chip hajtja a táblagépet.

Annak ellenére, hogy nem egy erőművel van dolgunk, igenis jó a Galaxy Tab 4 Nook . Ennek a terméknek nem az iPaddel vagy a többi táblagéppel kell versenyeznie, hanem például az Amazon Kindle Fire HD-val. Bár ez olcsóbb, mint a Galaxy Tab 4 Nook, – csupán 139 dollárba kerül – van egy nagyon komoly hátránya: csak az Amazon Appstore használható vele értelemszerűen.

A Galaxy Tab Nook 4 ugyanis képes csatlakozni a Google Play Store-hoz. Így nemcsak könyveket, hanem több millió játékot, zenét és programot is le tudunk tölteni. Tehát egyértelmű, hogy a Kindle nem képes felvenni a Galaxy Tab 4 Nook-kal a versenyt. Egyelőre kérdéses, hogy Magyarországon kapható lesz-e a készülék.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá