Retina szkennerrel érkezne a Samsung Note 4?

0 1,903

Sok esetben csak találgatni tudunk egy-egy várható fejlesztés kapcsán, most azonban maga a gyártó erősítette meg a Note 4 egyik izgalmas jellemzőjét.

A biometrikus azonosítást egy ideje jó pár gyártó előszeretettel kezdte el alkalmazni — gondoljunk csak a Samsungra vagy az Apple-re. Az ujjlenyomatunkkal történő azonosítás amellett, hogy rendkívül biztonságos, nem igényel különösebb manővert, hiszen a procedúra jobbára szinte a másodpercek töredéke alatt elvégezhető.

Más azonban a helyzet az eggyel magasabb kvalitású retina szkennerrel — már ami persze a biztonsági fokot érinti —, a technológia mögött rejlő tudás ugyanis jóval biztonságosabb adattárolást nyújt a jelenlegi megoldásokkal szemben.

A jelek szerint ugyanezt a technológiát kívánja szeptemberben megjelenő phabletjébe ültetni a dél-koreai gyártó, melyről nem más, mint maga a gyártó közölt érdekes híreket.

twitter.com/SamsungExynos

A Samsung hivatalos, Twitter által is megerősített Exynos nevű csatornáján érdekes képet tettek közzé, amely az időn ősszel megjelenő Note 4 egyik húzóképességéről árulkodik. A fotón látható ábra szerint az új mobilban egy teljesen új biztonsági megoldás debütál majd — legalábbis erre utalhat az “Unlock the future”, azaz a “Nyisd ki a jövőt” felirat, mely feltehetően a készülék képernyőzárának eddig sehol nem látott feloldási módját vázolja.

A Galaxy Note 4 az eddig megjelent hírek szerint az idén szeptemberben kezdődő IFA szakkiállítás keretein belül mutatkozhat majd be.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá