Gear VR: ez lesz a Samsung saját virtuális valóságot lehetővé tévő szemüvege

0 1,120

A legfrissebb hírek szerint alig pár hónap múlva, már idén ősszel bemutathatja első saját fejlesztésű virtuális valóságot lehetővé tévő készülékét a Samsung. Már a neve is megvan.

Az Oculus VR fejlesztésével foglalkozó cég Facebook általi felvásárlása után sorra fogtak virtuális valóságot prezentáló készülékek fejlesztésébe a technológiai óriásvállalatok. Előbb több külsős, majd végül a Samsung is előmerészkedett sajátjával, noha akkortájt semmilyen bizonyíték nem volt, ami ezt ténylegesen is alátámasztotta volna – egészen mostanáig.

A Sammobile saját értesüléseire hivatkozva azt írja: most már több forrás által is igazolt tény, hogy a Samsung saját hordozható virtuális sisakot fejleszt. Az elektronikai szakportál szerint a készüléket Gear VR néven kívánja majd áruba bocsátani a dél-korai gyártó, s a hivatalos bemutatóra sem kell már sokat várni: információik szerint az újdonságot nem sokkal a Note 4 után fogják bemutatni, de az már szinte biztosra vehető, hogy még az idei ősszel kezdődő IFA szakkiállítás keretein belül.

A készülék pontos paramétereiről hivatalos információk természetesen nincsenek, egyelőre csak a körülbelüli szinten ismert „tényekkel” kell beérjük. Ezen információk szerint a Gear VR nem egy teljesen önállóan működő eszköz lesz, hanem egy moduláris felépítésen alapuló készülék, amelyhez más Samsung márkajelzésű termékek is csatlakoztathatóak lesznek. Állítólag nagy hangsúlyt fektetnek majd a kényelemre is, annak érdekében, hogy használójának a huzamosabb ideig tartó viselet se legyen kényelmetlen.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá