Rengetegen letöltötték a köztévé Foci VB-s alkalmazását

0 824

A nyolcad- és negyeddöntők alatt drasztikusan nőtt az M1 nézettsége, így a mérkőzésnapokon továbbra is az M1 a legnézettebb hazai csatorna – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) MTI-vel. Mint ahogyan az előzetesen várható volt, mobiltelefonon és táblagépen is sokan követték az információkat és a meccseket.


A közlemény szerint a televíziós vb-közvetítések eddig összesen 7 millió 100 ezer főt értek el, ami a teljes népesség 78,6 százaléka; az egyenes kieséses szakasz legnézettebb összecsapása a Brazília-Kolumbia negyeddöntő volt összesen 1 millió 15 ezer fővel.

A nyolcaddöntők átlagos nézettsége egyébként 846 ezer fő, míg a negyeddöntőké 890 ezer fő volt – tették hozzá. A nézettség növekedéséről azt írták, hogy a nyolcaddöntők (június 28 – július 1.) és a negyeddöntők (július 4 – július 5.) alatt, a 18-23 órás sávban, a tavaszi eredményekkel összehasonlítva 190 százalékos és 177 százalékos volt az eltérés. Ebben az időszakban az M1 a legnézettebb hazai csatorna – hangsúlyozták.

A tavaszihoz képest az M1 egész napos közönségaránya a teljes népesség körében a nyolcaddöntők alatt több, mint duplája lett, míg a negyeddöntők alatt már majdnem a két és félszerese volt. Még jelentősebb a növekedés a 18-49 évesek körében: itt a csatorna részesedése 4,1 százalékról 15 százalékra (nyolcaddöntők), illetve 17,1 százalékra (negyeddöntők) nőtt.

A nyolcad- és negyeddöntők élő webes közvetítéseibe átlagosan 22 ezer ember nézett bele: a nyolcaddöntők közül a Brazília-Chile (26 ezer 229 felhasználó), a negyeddöntők közül a Franciaország-Németország (24 ezer 995 felhasználó) összecsapása volt a legnépszerűbb az oldalon. A nyilvános vetítések által elért tényleges közönség nagysága – a műszeres közönségmérés hiányában – továbbra is csak megtippelhető.

Az MTVA FIFA VB mobilalkalmazást eddig 69 ezer 313-an töltötték le okostelefonra vagy táblagépre – áll a közleményben, amelyben megemlítették azt is, hogy a 64 mérkőzésből már csak 4 van hátra.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá