Kirabolták a Samsung brazíliai gyárát, milliós a kár

0 929

Fegyveres rablók törtek be a Samsung legnagyobb brazíliai gyárába, ahonnan több tucat okostelefont, táblagépet, valamint laptopokat is eltulajdonítottak. A kár az eddigi becslések szerint 36 millió dollár.

Információk szerint hétfő éjjel valamivel éjfél előtt 20 géppisztollyal felszerelt ismeretlen férfi hatolt be a Samsung Sao Paulo-ban található gyárépületébe – írja a ZDNet információira hivatkozva a Sammobile. A tettesek több túszt is ejtettek, de a hatóságok tájékoztatása alapján az incidensben senki sem sérült meg. A fegyveres tolvajok összesen hét kamionra elegendő terméket tulajdonítottak el, melyek között több ezer dolláros laptopok, táblagépek, valamint a gyártó márkajelzésével készült okostelefonok is voltak.

A hatóságok helyszíni vizsgálata alapján kiderült, vélhetően előre megszervezett akcióról volt szó, s a bűntett elkövetésében további társai is lehetettek az ismeretlen tetteseknek. A betörők a személyzet által használt öltözékben jelentek meg, majd néhány perc alatt elfoglalták az épületet. A túszul ejtett alkalmazottaktól elvették mobiltelefonjaikat és elektronikai eszközeiket is. Vélhetően azért – tette hozzá a rendőrség -, hogy a tettesek megakadályozzák annak lehetőségét, hogy a személyzet közül valaki értesíteni tudja a hatóságokat.

Az eddig megjelent információk szerint a kár több millió dollárra tehető.

„A csodával határos módon szerencsére senki sem sérült meg. Intézkedéseket fogunk tenni érdekében, hogy a jövőben nem fordulhasson elő hasonló incidens” – nyilatkozta a Samsung.

(kép: Mashable)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá