Office for Android: készülőben a táblás változat

0 597

Az iPad mintájára hamarosan androidos táblagépekre is elérhetővé teszi megújult irodai programcsomagját a Microsoft.

Ugyan Androidra eddig is léteztek különböző Office appok, ám a Microsoft teljes érintésalapú megoldásokkal rendelkező megújult irodai szoftvercsomagját csak az iPad táblagépekkel rendelkezők próbálhatták ki. A helyzet rövidesen megváltozhat, a Microsoft ugyanis már gőzerővel hegeszti az új Office androidos táblagépekre optimalizált változatát.

A szoftveróriás hivatalos információira hivatkozó SamMobile azt írja: az új irodai alkalmazáscsomag zökkenőmentes megjelenéséhez egy zártkörű béta programot hirdet a Microsoft, melynek eredményeként a tesztidőszakba bekerülő felhasználók teljesen ingyen próbálhatják majd a Word, Excel és PowerPoint új, érintésalapú mechanizmusokkal bíró felületét, valamint a majd rendelkezésre álló szolgáltatásokat.

A megújult Office bár néhány androidos telefonra most is elérhető, megjegyzendő, hogy a szóban forgó verzió inkább csak „demó”, semmint ténylegesen használható változat, hiszen a mobilkészülékek képernyőjén meglehetősen nehéz egy-egy dokumentum szerkesztése, még ha az a phablet kategóriát is súrolja.

A zártkörű béta tesztre egyébiránt bárki jelentkezhet, aki rendelkezik a kompatibilis eszközök valamelyikével. Ha ezzel megvagyunk, csak ki kell töltenünk egy, a Microsoft weboldalán található jelentkezési ívet, majd kiválasztani, hogy üzleti vagy magáncélú felhasználásra kívánjuk igénybe venni a próbaverziót.

Az Office androidos táblagépekre optimalizált változatának megjelenését az év végére ígérik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá