Évek óta ezt a filmet néznék meg az emberek leginkább moziban

1 10,739

A gyűrűk ura, Oscar-díjas filmtrilógia vezeti azon filmek listáját, amelyeket az európai filmrajongók legszívesebben moziban – nagy kivetítőn, megfelelő hangtechnikával felszerelve – néznének meg újra, derül ki a Samsung megbízásából végzett kutatásból. A világ első ívelt UHD televíziójának bemutatása alkalmából 5 európai országban, egyenként ezer-ezer fő megkérdezésével végzett felmérésben olyan klasszikusok is szerepelnek, mint a Gladiátor és a Forrest Gump. Az ívelt UHD televízióval a Samsung mérnökei megteremtették az otthoni moziélményt, amelynek köszönhetően ezentúl lakásunkban, kényelmes körülmények között nézhetjük újra kedvenc filmjeinket.

Te milyen filmet néznél meg kizárólag moziban, ahol az óriási vászon, s a tökéletes hangtechnika kifogástalan filmes élményt nyújt? A Samsung megbízásából végzett kutatás szerint az európai nézők a Tolkien könyvein alapuló, Oscar-díjas A gyűrűk ura című trilógiát néznék meg legszívesebben újra moziban. A negyedik helyen a Gladiátor, az ötödiken pedig a Mátrix végzett. A tízes lista utolsó két helyén pedig Christopher Nolan rendező alkotásai, A sötét lovag, és a második rész, A sötét lovag – Felemelkedés végeztek.

TOP 10 film, amit az európai nézők legszívesebben moziban néznének meg:

A gyűrűk ura: A két torony 35%
A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége 35%
A gyűrűk ura: A király visszatér 35%
Gladiátor 31%
Mátrix 30%
Ryan közlegény megmentése 25%
Forrest Gump 25%
Halálsoron 24%
A sötét lovag 22%
A sötét lovag – Felemelkedés 21%

A felmérésben a válaszadókat arra kérték, hogy nevezzék meg azokat az elmúlt 20 évben készült alkotásokat az online filmes adatbázis, az Internet Movie Database (IMDB) Top 30-as listájáról, amelyeket legszívesebben moziban tekintenének meg, függetlenül attól, hogy látták-e már az adott alkotást, vagy sem. Érdekesség: a Top 10-ből olyan filmek maradtak ki, mint a Csillagok háborúja, és a Keresztapa-széria.

A nemeket figyelembe véve az látszik, hogy a férfi nézők listája megegyezik az összesített 10-es rangsorral, ám a női filmrajongóknál a Tolkien trilógiát a Halálsoron című dráma követi. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a férfiak inkább az akciódús alkotásokat, míg a nők az érzelemgazdag, drámai elemekben bővelkedő filmeket – mint például a francia Életrevalók – részesítik előnyben. Az X generáció tagjainak – a mostani 40-es, 50-es éveikben járók – válaszai alapján készült listába bekerült a Ponyvaregény és a Hetedik című kasszasiker is. A fiatalabb Y generáció tagjainál – 30 alattiak – viszont az Eredet című Leonardo DiCaprio film került be a Top 10-be, a gyermekes válaszadóknál pedig a Toy Story 3 is a kedvenc moziélmények közé tartozik. A Mátrix azonban minden korcsoportnál és nemnél jól teljesített: ebből látszik, hogy egy igazi klasszikus mozivászonra, vagy inkább ívelt formákra kívánkozik.

„Manapság a filmek gyorsabban pörögnek a mozikban, így sokkal hamarabb juthatunk hozzá azok DVD/ Blu-ray változatához, mint néhány évvel ezelőtt. Az igazi mozi nyújtotta élmény azonban feledhetetlen. A Samsung fejlesztői csapata éppen ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy ezt az élményt az emberek otthonaiba is elvigye: meglegyen a tökéletes hangzás, s a kifogástalan kép. Miután Európa-szerte több száz mozit megvizsgáltunk, arra jutottunk, hogy azt az élményt, amit egy mozi képes adni, leginkább egy hajlított képernyővel tudjuk a nézők otthonában is elérhetővé tenni. Ez ihlette a világ első hajlított képernyőjű UHD készülékét, a Samsung ívelt UHD televíziót – amely a mozihoz leginkább hasonló filmezési élményt nyújt a nézők számára, miközben ki sem kell mozdulniuk otthonról” – emeli ki Gareth Lewis, a Samsung Electonics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője.

A Samsung ívelt UHD televíziója új színt visz az otthoni tévézésbe. A hajlított képernyő nem csak szemet gyönyörködtető, de minden eddiginél élethűbb képi élményt ad – olyan érzés, mintha minden éppen ott történne körülötted, bárhonnan is nézd a tévét. Az új Samsung ívelt UHD tévével többé nincs szükség arra, hogy kedvenc kasszasikered miatt lemondj a kanapé kényelméről. Biztos lehetsz benne, hogy filmjeid, vagy akár a sportesemények közvetítése ezek után minden más tévén „lapos” lesz.

Top 10 film férfiaknál
A gyűrűk ura: A két torony 38%
A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége 38%
A gyűrűk ura: A király visszatér 38%
Gladiátor 37%
Mátrix 35%
Ryan közlegény megmentése 30%
A sötét lovag 26%
A sötét lovag – Felemelkedés 26%
Forrest Gump 25%
Halálsoron 23%

Top 10 film nőknél
A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége 32%
A gyűrűk ura: A két torony 32%
A gyűrűk ura: A király visszatér 31%
Halálsoron 26%
Gladiátor 25%
Forrest Gump 25%
Mátrix 25%
Életrevalók 20%
Ryan közlegény megmentése 20%
Az élet szép 20%

Gyermekes nézők
A gyűrűk ura: A két torony 36%
A gyűrűk ura: A király visszatér 35%
A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége 35%
Gladiátor 34%
Mátrix 32%
Forrest Gump 27%
Ryan közlegény megmentése 27%
Halálsoron 27%
A sötét lovag 23%
Toy Story 3 22%

Gyermektelen nézők
A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége 35%
A gyűrűk ura: A két torony 35%
A gyűrűk ura: A király visszatér 35%
Gladiátor 29%
Mátrix 29%
Ryan közlegény megmentése 24%
Forrest Gump 24%
Halálsoron 23%
A sötét lovag – Felemelkedés 21%
A sötét lovag 21%

X-generáció (huszonévesek)
A gyűrűk ura: A két torony 35%
A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége 35%
A gyűrűk ura: A király visszatér 35%
Gladiator 31%
The Matrix 30%
Ryan közlegény megmentése 26%
Halálsoron 24%
Forrest Gump 24%
Ponyvaregény 19%
Hetedik 18%

Y-generáció (tizenévesek)
A gyűrűk ura: A két torony 38%
A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége 38%
A gyűrűk ura: A király visszatér 38%
Mátrix 35%
Gladiátor 34%
A sötét lovag 31%
A sötét lovag – Felemelkedés 30%
Eredet 29%
Forrest Gump 26%
Ryan közlegény megmentése 25%

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá