NaviCard: egy magyar alkalmazás változtathatja meg a navigációt

3 16,496

Igazi meglepetés lehet a navigációs alkalmazásokat kedvelők számára – de a reklámipar szereplői számára is – az az egyedülálló Android alkalmazás, amely egy csapásra újraírhatja szokásrendszereinket, amint ismertsége eljut az ehhez szükséges szintre. Az alkalmazás 2012. december 21.-én jelent meg először iOS rendszeren, majd 2014. júniusában elkészült az Android változat is, amely összetévesztésig ugyanúgy néz ki és működik, mint a már több mint 18 000 iOS felhasználó által használt változat.

A NaviCard alkalmazás arra való, hogy helyettünk programozza célra a navigációs szoftverünket, anélkül, hogy egy pillanatig is bajlódnunk kellene a cím beírásával. A folyamat meghökkentően gyors és tökéletesen megbízható. A cél megadásához egy névjegy méretű kártya szükséges, amelyen a cél fényképe látható. Ez a kártya a NaviCard. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy mobilunk kameráját a kártyára irányítjuk, ezután minden automatikusan történik.

A NaviCard alkalmazás az Andriod platform megszokott navigációs alkalmazásaival működik együtt, ezért változatlanul használhatjuk a hagyományos célra programozási módszereket is, amikor csak kívánjuk. A NaviCard alkalmazás lényegében hozzátesz egy új lehetőséget a meglévő lehetőségekhez és ezzel egy magasabb komfortszintre emeli navigációs szoftverünk képességeit.

A NaviCard számtalan alkalmazási lehetőséget kínál, amelyek között kiemelt helyen szerepel a reklámipari alkalmazások sokasága. Biztosan minden olvasónk találkozott már szálloda recepciókon, utazási irodákban színes fényképekkel illusztrált információs kártyákkal, brosúrákkal, amelyek a helyi látnivalókra hívják fel a figyelmet. Ezek helyébe lép, vagy ezek részévé válik a NaviCard. Ezentúl már nem mi, hanem a hirdetés programozza be a navigációs eszközünket. Az eredmény a kényelem, a gyorsaság és a biztos célba jutás.

motel

Tájékoztató brosúrák az egyik Motel 6 lánchoz tartozó autós szálló recepciójának előterében. Santa Clara, California, USA

Készülékünk kamerája valójában a képre, vagy a kép mellé szerkesztett apró kódot olvassa le, amely méterpontos helyzetadatot tartalmaz a bemutatott helyről. A szokatlanul kicsi és keskeny kód bárhova beszerkeszthető, anélkül, hogy megváltoztatná a kiadvány arculatát, vagy egyáltalán magára vonná a figyelmet. A kód számos környezetben elhelyezhető, mint például levél aláírás, postai küldemény címzése, meghívókártya, belépőjegy és más egyebek. De a weblapok elérhetőség rovatában is jó szolgálatot tesz ez a parányi kód, amely segítségével anélkül is célba navigálhatunk, hogy a szokásosan város, utca, házszám adatokból álló cím betűről-betűre történő átmásolásával kellene bajlódnunk. Elég a képernyő felé fordítanunk a kamerát és ezután minden automatikusan történik. A navigációs alkalmazás emlékezni fog a képernyőről betáplált helyre, ezért az indulást későbbre is halaszthatjuk.

Íme itt egy példa: memorial Ezzel a kóddal a Millenniumi Emlékműhöz juthatunk el. A NaviCard honlapján számos alkalmazási példa olvasható még, ezért érdemes oda is ellátogatni további ötletekért.

Most azonban az alkalmazásról is szóljunk néhány szót. A NaviCard app rendszerigénye Android 2.3.3 vagy annál újabb. Az alkalmazás indítása után a nyitónézet érintésére beugrik a fényképezőgép nézet. Amint a látóterébe kerül egy NaviCard, a kamera azonnal leolvassa a kártyára nyomtatott kódot. Ebben a pillanatban vált a nézet és máris a navigációs alkalmazás térképe tűnik fel a kész útvonaltervvel, majd elhangzik az első „fordulj jobbra”, vagy „fordulj balra” utasítás.

A beállítások menüben kiválaszthatjuk, hogy melyik navigációs alkalmazást szeretnénk használni. Jelenleg öt választási lehetőség van, ezek a következők: Maps (Google), Sygic, TomTom, Waze, NAVIGON. Ezen kívül kiválaszthatjuk a Google világtérképet is, amely nem navigál, de megmutatja a cél helyét – akár műhold nézeten is – bárhol van az a világon. A NaviCard app erénye még, hogy bármelyik kiválasztott navigációs alkalmazás célba vezet minket a NaviCard segítségével akkor is, ha meg sem tanultuk azok kezelését.

A NaviCard kártyák elterjedésével egyre sokoldalúbban használhatjuk a NaviCard alkalmazást, amely jelenleg a NaviCard honlapján elérhető Google térkép alapú NaviCard készítő rendszer használatával látható el kártyákkal. A hagyományos névjegykártyák vonalkóddal ellátása különösen nagy lendületet adhat a NaviCard szabványosodásának és globális elterjedésének.

Az információ bevitelt felgyorsító megoldások iránti növekvő igény jelenlétét igazolja a QR kód terjedése is, amely a webcímek mobil eszközökbe történő kézi begépelésétől szabadít meg minket a reklámozók jóvoltából. Amíg azonban a webet többnyire az otthonunkban böngésszük egyre nagyobb képernyők előtt, addig a navigációt mobil körülmények között – főleg autóban – használjuk, ezért a NaviCard gyors térnyerése mellett szóló érvek még inkább kézenfekvőek.

A NaviCard  alkalmazás V 1.0 verziója két mozijegy áráért (2500 Ft) tölthető le a Google Play-ról. Mindenkinek érdemes mobil eszközén tartani ezt az alkalmazást, aki barátja a navigációnak és az utazásnak, annál is inkább, mert hamarosan egyre több helyen lehet majd turisztikai célpontokat népszerűsítő NaviCard kártyákat találni. A várható frissítésekkel pedig még újabb hasznos opciókkal bővül majd az alkalmazás. Érdemes megtekinteni az alkalmazást a Google Play-en, mindössze egy kattintás!

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3 hozzászólás

  1. Ennek full semmi értelme, nagyobb hülyeség, mint a reklámokon a QR kód, amit szintén senki nem használ.

  2. Kedves ASD! Mielőtt valaki ilyen sommás véleményt alkot a QR kódok használatának gyakoriságáról, jól teszi, ha megnéz egy-két statisztikát a neten. Vagy írja csak azt, hogy saját maga nem használ QR kódot. Az talán lehet igaz. Már 2011-ben havi 14 000 000 / hó mobil leolvasásról szóló statisztikát hoztak nyilvánosságra, csak az USA területére vonatkozóan. Az a jelző, amit pökhedi, lekicsinylő mondatában használt, inkább az ön véleményére illik a tények alapján.

Szólj hozzá