Megdöbbentő Androidos adatok derültek ki

1 985

A tegnapi nap folyamán megkezdődött a kétnapos Google I/O konferencia, mely talán a legnagyobb hasonló rendezvénye a keresőóriásnak. A múlt esti prezentációban számos adatot és információt megtudtunk arról, hogy pontosan hol is tart az Android, de természetesen a jövőbeni tervekről is hallhattunk nem keveset. Íme a legdurvább adatok az operációs rendszerről.

Sundar Pichai, a Chrome, Android és alkalmazások felelős elnökhelyettese köszöntötte a résztvevőket, illetve indította el az egész rendezvényt. Mint ahogy általában lenni szokott a hasonló eseményeknél, megtudhatunk néhány adatot az Androidos rendszerről. Egyesek tényleg sokkolóak.

Az első fontos információ, hogy jelenleg 1 milliárd aktív felhasználó van ezen az operációs rendszeren, de a Google ezzel nem elégszik meg, további 5 milliárdra hajt. Kíváncsian várjuk, hogy ez mennyire fog sikerülni. Talán ennél is érdekesebb adat, hogy negyedévente 300 millió okostelefon talál gazdára világszerte. Persze ez a tendencia lassanként csökkenni fog, de tény, hogy a nagy “mobilos bumm” elérkezett.

A tabletek 62% százalékán Android rendszer van, tehát a Google szoftvere itt is piacvezető. Bár lehet azt mondani, hogy ez csak azért alakulhatott így, mert az iOS zárt platform, de a vállalatot pont ez különbözteti meg ezen a téren az Apple-től.

Végezetül pedig érkezzen két érdekesség. A Google szakemberei kiszámolták, hogy az Androidosok nem kevésszer, naponta 100 milliárd alkalommal néznek rá a telefonjukra. Kérdéses, hogy ez az adat hogyan jött ki, nyilván valami átlagot használtak. A lista pedig nem lehetne teljes a szelfi nélkül, hiszen hónapok óta tombol az interneten ez az őrület. Nem találnátok ki, hogy mennyi képet lőnek naponta a zöld robotos felhasználók. Nem kevesebb, mint 93 milliót. Elképesztő. Te naponta hány szelfit készítesz?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

1 hozzászólás

Szólj hozzá