Gear Live: hivatalos az új Samsung okosóra

1 1,867

Igaznak bizonyultak a korábban felröppent pletykák, valóban a Google éves fejlesztői konferenciáján rántotta le a leplet vadonatúj okosórájáról a Samsung. A Gear Live elsők között kíván újat mutatni a többi hasonszőrű piaci termék közt – de vajon sikerül majd?

Hol van már az az időszak, amikor egy-egy gyártó aktuális mobiljáért izgultunk, hiszen a mobilpiac mára leginkább a különféle okos kiegészítők bejelentésétől hangos. Ezek között is viszonylag új versenyzőnek számít a Google kifejezetten okos eszközökre fejlesztett operációs rendszere, az Android Wear, melynek elsők képviselői már meg is érkeztek, most pedig a Samsung villantotta meg sajátját.

A Gear Live-ot tegnap éjjel mutatták be San Franciscóban, stílusosan a Google idei Android-verziójával kapcsolatos bejelentésekkel egy időben. Az Android Wearrel hajtott óra első blikkre többünknek a Gear 2 vonalait juttathatja eszünkbe, ami nem véletlen, a Gear Live ugyanis szinte teljes egészében a Gear 2-re hajaz. Samsungék elmondása szerint nem szerettek volna eltérni egy már jól bevált formavilágtól, az óra különlegessége ráadásul amúgy sem a külsőségekben, mindinkább az operációs rendszer és a hozzá tartozó szolgáltatásokban rejlik.

kép: Samsung

A Google beépített hangvezérlőjével például, ha taxit rendelnénk, elég csak az óra kijelzője felé motyogni, a rendszer a szükséges kulcsszavak megértése után azonnal megküldi tartózkodási helyünket és a vonatkozó információkat a taxi társaság felé – persze csak akkor, ha előzetesen telepítettük a kapcsolódó alkalmazást. Ennél persze azért komolyabb dolgokra is alkalmas az Android Wear, hiszen a Google gyakorlatilag azokat a szolgáltatásokat integrálta a miniatürizált rendszerbe, amelyek zömében minden androidos készüléken megtalálhatók, kiegészítve a mostanság igencsak trendinek számító egészségügyi dolgokkal.

A gyártó tájékoztatása szerint a Gear Live bár már előrendelhető (200 dollár ellenében), a kiszállítást csak júliustól ígérik. A hazai megjelenésről egyelőre nincs információ.

 

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá