Samsung: az akkumulátor miatt gyulladhatott meg néhány telefon

0 1,317

A világ vezető mobiltelefon-gyártó vállalata, a Samsung, azt nyilatkozta, hogy az izraeli Galaxy S4 tűzesetek a harmadik fél által szállított akkumulátorok miatt történhettek. A tavaly októberi incidensek óta a Samsung felajánlotta, hogy kicseréli a megduzzadt elemeket a Galaxy S4-ben függetlenül attól, hogy az eszközökre továbbra is vonatkozik a garancia.

A legnagyobb izraeli újság, a Yedioth Ahronoth, szerint több ezer Galaxy S4 modellt érinthet a probléma, s eddig legalább 20 telefon gyulladt fel a térségben. A Scailex – mely a termékek behozatalával foglalkozó vállalat – képviselője azt mondta, hogy a Tel Aviv Stock Exchange-en kezdtek először hallani a problémáról. Azonnal felvették a kapcsolatot a Samsunggal és kiderült: vélhetően a harmadik negyedévben készült modelleknél lehet a hiba, a 2014-ben gyártottaknál ez nem áll fenn.

Még februárban indított független vizsgálat azt az eredményt hozta, hogy a jóváhagyott akkumulátorok csak akkor tudnak problémát okozni, ha külső sokk vagy nagyon magas hő éri őket. Tehát nem kell hinni a vad szóbeszédeknek, biztonságosak a Samsung Galaxy S4-ek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá