A Gear VR lehet a Samsung új “Virtual Reality” fejese

0 942

Már párszor pletykálták, hogy a Samsung egy “Virtual Reality” fejesen dolgozik, most pedig úgy tűnik, hogy Gear VR néven érkezhet majd a nagyközönség számára.

A Samsung ugyanis beadott egy szabadalmi kérelmet az Amerikai Szabványügyi Hivatalnak, melyben egy Gear VR nevű terméket kívánnak levédeni. A beadványból ugyan nem derültek ki pontos információk, csupán az, hogy egy hordozható és viselhető eszközről van szó.

A Samsung már korábban elmondta, hogy közösen együttes erővel dolgoznak az Oculus Rift készítőivel, akik már elkészítették saját virtuális valóság sisakjukat. A Samsung vélhetően egy OLED kijelzővel szerelt fejesen dolgozik, melyet a Galaxy okostelefonokhoz és táblagépekhez készítenek.

Bár a fentebb említett beadványból az sem derült ki, hogy a dél-koreai gyártó mikorra kívánja piacra dobni új termékét, de piacági beszámolók szerint az egybe eshet a Galaxy Note 4 készülék bemutatásával.

A termék tesztelése egyébként már elkezdődött, de jelenleg a Samsung mérnökei is csak a jelenlegi készülékekkel (Galaxy Note 3) tudják használni azt. A Gear VR sisak állítólag azonban csak a következő generációs eszközökkel fog működni – áll a beszámolóban, mivel csak azon eszközöknek lesz megfelelő technikai támogatása.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá