Atommeghajtású Samsung okostelefonok érkezhetnek a közeljövőben

0 3,872

Az egyik legnagyobb dél-koreai internetes oldal, a DDaily beszámolója szerint újabb érdekesség szivárgott ki a Samsung háza tájáról. Úgy tűnik, hogy a világ egyik legnagyobb processzorgyártója, az Intel sikeresen leszerződött a Samsunggal, melynek alapján a világ vezető telefonkészülék gyártójának okosmobiljaiba is Atom chipek kerülhetnek.

Pontos dátumot még nem lehet tudni, de várható, hogy még valamikor az idén újabb információk is felszínre kerülnek a szerződéssel kapcsolatban, hiszen az értesülések szerint az Intel már a Moorefield kódnéven futó Atom Z3500-as 64 bites chipjét is beépíthetné a Samsung eszközeibe. A négy magos, 2,3 GHz-es órajelen ketyegő processzort egyébként az értesülések szerint a Samsung 1,7GHz-re korlátozná, hogy az ne eméssze fel túl gyorsan az akkumulátort.

A szerződés talán azért is jönne jól a Samsungnak, mivel az Intel ezen chipeket csupán 7 dollárért árulná, míg a kifejezetten erre a célra készített chipek akár a 20 dollárt is meghaladhatják, így a dél-koreai gyártó sokat tudna spórolni az előállítási költségeken.

Az Intel az elmúlt évek során bár hanyagolta az Atom chipek fejlesztését, de a piaci trendekhez alkalmazkodva mégis felpörgették a jelenleg még veszteséges Intel mobilos részleget, melyből nyereséges üzletágat kívánnak fejleszteni. A Medfield családdal már jó irányba indult az Intel, de a Merrifield és Moorefield páros volt az, amellyel ár-érték arányban is megnyerhették a Samsungot maguknak.

Azt még nem lehet tudni, hogy mikor érkeznek az atommagos Samsung készülékek, de a kifejezetten középkategóriás eszközök állóvizét biztosan felpezsdítik majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá