A Samsung hivatalosan is bemutatta az új Samsung Galaxy S5 LTE-A készülékét

0 2,606

A mai nappal a Samsung bemutatta új, – korábban csak Galaxy S5 Prime néven pletykált – LTE-A képes Galaxy S5 modelljét. Aki az elmúlt két hónapban vásárolt már Galaxy S5 készüléket, azok számára sajnos igazán nagy csalódás a dél-koreai gyártó bejelentése.

A probléma, hogy a Samsung Galaxy S5 bejelentése előtt az év elején nagyon sokszor és nagyon sokat pletykálták azt, hogy a készülék egy WQHD, azaz 2560 x 1440 pixeles felbontású kijelzőt fog kapni. Aztán ebből nem lett semmi és a bemutatón kiderült, hogy csupán egy Full HD felbontású kijelzővel érkezik a dél-koreai gyártó zászlóshajója.

Most azonban az új készülékben a Samsung már egy egészen elképesztő Super AMOLED megjelenítőt épített. Persze a mérete maradt ugyanúgy 5,1″-es, de a felbontása már 2560×1440 pixeles, ami 577 ppi pixelsűrűséget jelent.

A készülék a világ első okostelefonja, amelybe a Snapdragon 805-ös processzor került beépítésre. Négy darab 2,5 GHz-es Krait 450 CPU magot tartalmaz és egy Adreno 420-as grafikai vezérlőt. Ez jelenleg az egyetlen olyan chip amely támogatja a 150 Mbps-nál nagyobb hálózati adatátvitelt.

A készülékben 3GB memória és 32GB háttértár található, melyet microSD kártyával akár 128GB-ra is bővíthetünk. A Galaxy S5 LTE-A további funkciói maradtak a régiek. Egy 16 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, szívverés érzékelő található a legújabb modellben. Természetesen USB 3.0, NFC és infravörös érzékelő is helyet kapott a készülékben, melyet egy 2.800 mAh akkumulátor lát el energiával.

A készülék egyelőre csak Dél-Koreában lesz elérhető, várhatóan június 19-én érkezik hat színkombinációban (fekete, fehér, kék, arany, rózsaszín, piros) az SK Telecom mobilszolgáltatóhoz. Az induló ára 919 dollár lesz.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá