A Facebookon mostantól Big Like-ot is adhatsz, ha valami nagyon tetszik

0 2,196

A Facebook az elmúlt években következetesen nem engedett azon felhasználói nyomásoknak, melyek azt követelték, hogy legyenek új lájk típusok. Valami változhatott, igaz nem úgy, mint ahogyan sokan szerették volna. A most kiadott 6.0-ás Facebook Messenger Androidos (és iOS-es) frissítésében megjelent a Big Like, igaz csak vizuális formában.

Sok csoport és mozgalom indult azért, hogy a legnagyobb közösségi oldal döntéshozói tegyék be a dislike (és egyéb más) gombo(kat)t a posztok mellé. Általában azzal érveltek, hogy ha valaki halálhírét lájkolják, az visszásságot kelthet, holott csak megjelelölte az adott kiírást a felhasználó.

Bár a Facebook pszichológiai indokokkal magyarázta, hogy miért nem jó ötlet a negatív lájk, most egy kicsit engedett és a hivatalos Androidra optimalizált üzenetküldő alkalmazásukba a pozitív, Big Like-ot engedélyezte, igaz csupán képi megjelenésként. Ezt általában akkor érdemes használni, ha valami hihetetlen módon tetszik. Egyáltalán nem nehéz előhívni: csupán a beszélgetés jobb alsó sarkában lévő like gombra kell nyomni kicsit hosszabban.

A 6.0-ás alkalmazás még egy újdonságot hozott: mostantól lehetőség van maximum 15 másodperces videóüzeneteket küldeni egymásnak. Ez a hosszúság megegyezik azzal, amit az Instagramra lehet feltöltetni, mely szintén a Facebook tulajdonában áll. Te fogod használni a Big Like funkciót?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá