A Samsung bemutatta új Galaxy Tab S táblagép családját

A Samsung rengeteg kiszivárgott információ és pletyka után a tegnapi napon végre hivatalosan is bemutatta új Galaxy Tab S táblagépcsaládját a New Yorkban megrendezett Galaxy Premier 2014-es eseményen. Akik éjszaka velünk tartottak végig izgulhatták a közel egy órás eseményt, melyen a dél-koreaiak egy igazán látványos bemutatót prezentáltak.

A Samsung ezt az évet kifejezetten a táblagépeknek szenteli, ebben az évben már nagyon sok új eszközt mutattak be, köztük a Galaxy Tab4-et, a TabPro-t és a NotePro-t is. A legújabb Galaxy Tab S készülékek pedig igazi zászlóshajókká avanzsálódtak, hiszen a piacon az új eszközök megkapták az iparág legjobb kijelzőit, a Super AMOLED megjelenítőket.

Az új táblagépek dizájnját az egyszerre modern és elegáns lekerekített sarkok és karcsú élek jellemzik. A hátlapon ugyanaz a puha tapintású pontozott perforált minta található meg, mint a Galaxy S5 mobilkészüléknél is. Ahogy a Samsung hivatkozott is rá, erre azért is került sor, mert a felhasználók keze a táblagépek fogása közben a pontozott lyukak mentén követi a vizuális ritmust, ezáltal mondhatni tapintható örömöt biztosít a használóknak.

A legnagyobb adu-ász természetesen a kijelző. A Samsung már pár éve használja a Super AMOLED megjelenítőket az okostelefonjaiban és digitális fényképezőgépeiben, de a táblagépeknél eddig csak egy esetben próbálták meg alkalmazni azt, leginkább, hogy teszteljék a technológiát. 2011-ben még a Galaxy Tab 7.7 esetében használták ezen új paneleket, de azóta erre nem került sor, lévén a technológia is új, egészen ezidáig.

A Galaxy Tab S készülékek tehát a világ első olyan táblagépei, melyek egészen extrém WQXGA (2560 x 1600, 16:10) Super AMOLED megjelenítőkkel vannak felszerelve. A dél-koreai gyártó két modellt is bemutatott, egy 10,5″-es és egy 8,4″-es változatot. A Super AMOLED megjelenítők 90%-al jobb színeket (Adobe RGB skála) biztosítanak, valamint a kontraszt is egészen elképesztő 100.000:1 arányú. Ezáltal a kijelző sokkal élénkebb és mélyebb, valamint realisztikusabb színeket képes megjeleníteni.

A Samsung Adaptive Display technológiája pedig tovább fokozza a vizuális élményt, hiszen intelligens beállításaival a színhőmérsékletet, a telítettséget és az élességet is képes szabályozni a külső vizuális környezet és egyéb fények alapján. Továbbá mivel a Super AMOLED technológia minden egyes képpontot egyesével kapcsol ki- vagy be, nem igényel háttérvilágítást sem, így kevesebb energiát fogyaszt, mint más LCD kijelzők.

A Galaxy Tab S készülékek a Samsung első olyan táblagépei is, melyek beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkeznek, csakúgy, mint a Galaxy S5 okostelefon. Az ujjlenyomat-olvasó szenzor a készülék fizikai Home gombjába van építve. Csakúgy, mint a Galaxy S5-nél a Samsung itt is lehetővé tette, hogy az ujjlenyomatunkkal oldjuk fel a készüléket, egyéb biztonsági beállításokat eszközöljünk, vagy akár a PayPal-al fizessünk a használatával, biztonságossá téve ezáltal a használatát az eszközöknek a felhasználó szempontjából.

 

Egyéb tulajdonságai közé tartozik az új táblagépeknek, hogy a Samsung az Exynos 5 (5420) processzort építette a gépekbe. Négy darab 1,9 GHz-en üzemelő Cortex-A15-ös és szintén négy darab 1,3 GHz-en üzemelő Cortex -A7-es mag került a processzorba, melyet kiegészít egy 6 magos ARM Mali-T628-as grafikus egység is. A processzort 3 GB 32 bites kétcsatornás 933 MHz-es LPDDR3e memória segíti a működésben.

A készülékek alapból 16 GB-os és 32 GB-os tárhellyel vásárolhatóak majd meg, melyet természetesen microSD kártyákkal tovább bővíthetünk egészen 128GB-ig. A készülékek hátoldalán egy LED vaku és egy 8 megapixeles (3264 x 2448) kamera található, mely akár a Full HD videófelvételre is képes 30 kép/másodperc frissítéssel. Az előlapi kamera szintén Full HD felbontású 2,1 megapixeles.

A hálózati kapcsolatok terén is magasra tette a lécet a Samsung. A Galaxy Tab S táblagépek már támogatják az ötödik generációs WiFi 802.11ac szabványt és a 2×2 MIMO hálózatokat is. Beépített NFC és infravörös modulokkal rendelkeznek és megtalálhatóak a GPS, GLONASS és Bluetooth 4.0-ás technológiák is. A MicroUSB 2.0 pedig az adatok szinkronizálására és a táblagépek feltöltésére használható. A hálózati modulok mellett a dél-koreaiak egy rakás szenzort is építettek a táblagépekbe, a már említett ujjlenyomat-érzékelő mellett gyorsulásmérő, gyro szenzor, földmágnes szenzor és RGB szenzor is található a készülékekben.

Szoftveres oldalon a Galaxy Tab S készülékek az Android 4.4.2-es KitKat rendszerrel szerelve érkeznek, melyet kiegészít a Samsung saját Magazine névre keresztelt felhasználói felülete. A Samsung további szoftveres extrákat is biztosít, melyeket szintén a Galaxy S5 okostelefonból emeltek át. Ilyen az ultra takarékos energiagazdálkodási mód, a gyerek- és akár a privát mód is. Számtalan olyan extra is található a táblagépekben, melyek egyszerűbbé teszik a felhasználók életét. Lehetőségünk van például a SideSync 3.0 segítségével a táblagépünkön fogadni a mobiltelefonunkra érkező hívásokat, függetlenül attól, hogy maga a telefon a lakáson belül esetleg épp más helységben található.

Az új eszközök valós multitask funkcióval is el vannak látva, így valóban egyszerre böngészhetjük a netet és nézhetünk közben akár videókat is vagy megoszthatjuk a különböző netes tartalmakat, miközben épp telefonálunk. A Quick Connect segítségével a Galaxy Tab S készülékek könnyedén felismerik a közelben lévő más eszközöket is, mely segítségével azonnal tartalmakat is meg tudunk osztani.

A Samsung továbbá előszeretettel ad kiegészítő prémium tartalmakat a felsőkategóriás táblagépeihez, mely alól a Galaxy Tab S táblagépcsalád sem kivétel. A Samsung csapata több, mint 30 olyan vezető fejlesztőcsapattal és tartalomszolgáltatóval vette fel a kapcsolatot, melyek termékeit és szolgáltatásait szinte minden nap használjuk. Ezek közül kiemelkedik a Kindle támogatás, a 3 hónapos ingyenes tagság a Marvel képregényekhez, vagy épp a Samsung új Papergarden magazin szolgáltatásához való hozzáférés is. Sőt, a Galaxy Tab S felhasználók HD felbontásban élvezhetik a Netflix szolgáltatását is.

A Samsung az új készülékekhez pár kiegészítőt is készített. Az úgynevezett Book Cover védőtokok 3 különböző állásban képesek a táblagépek használatára, miközben védik az eszközöket a sérülésektől. Bluetooth-os billentyűzetet is biztosít kiegészítőként a vállalat, mely ergonómiailag kifogástalan gépelési élményt biztosít a felhasználóknak.

A Galaxy Tab S 8,4″-es változat 4.900 mAh-ás, míg a Galaxy Tab S 10,5″-es változat 7.900 mAh-ás beépített akkumulátorral rendelkezik. A 8,4″-es modell méretei 125.6 x 212.8 x 6.6 mm a súlyuk pedig csupán 294g (WiFi)/ 298g (LTE) változatok esetében. A 10,5″-es modell méretei 247.3 x 177.3 x 6.6 mm a súlyuk pedig 465g (WiFi)/ 467g (LTE).

A készülékek két fajta színkombinációban érkeznek, titánium bronz és kápráztató fehér színekben. A Samsung egyelőre csak a WiFi-s modellek árát közölte, a Galaxy Tab S 8,4″ WiFi modell 399€-ba, míg a Galaxy Tab S 10,5″ WiFi modell 499 €-ba fog kerülni melyek várhatóan június végén kerülnek majd a boltok polcaira.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá