Sokkoló reklámmal hívják fel a figyelmet a vezetés közbeni mobilozás veszélyeire

0 1,580

Bár sokan tagadják – hiszen közlekedési szabályszegést követ el ezzel – de szinte mindenkivel előfordult már az, hogy vezetés közben nem kihangosítóval beszélt, hanem a füléhez tartotta a telefont. Sőt, egyesek még autózás közben sem tudnak elszakadni a Facebooktól és az SMS írástól. Egy sokkoló videóval hívja fel a figyelmet a Volkswagen arra, hogy hihetetlenül veszélyes így gépjárművel közlekedni.

A Hong Kong-ban található MCL elnevezésű moziban, a Volkswagen “Eyes on the road” kampány keretében egy igen sokkoló példán keresztül mutatta be, hogy mi történik akkor, ha a telefonozás fontosabb vezetés közben, mint a figyelem. Általában a moziban ki kell kapcsolni a telefont, de itt kifejezetten megkérték a nézőket arra, hogy ne tegyék.

A film előtti szokványos reklámblokk alatt elindult egy szpot. Egy férfi szemszögéből láthatunk egy kocsit, illetve egy utat, amin elindul. Egy adott pillanatban szinte az összes moziban lévő néző kap a telefonjára egy értesítést. Természetesen megnézik. Ami pedig utána következik… Nos, az nagyon elgondolkodtató. Az ilyet hívják tökéletes figyelemfelkeltő anyagnak.

(Fotó:car-accidents.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá