Véletlenül egymillió forintot vert el Facebookozásra egy tinédzser nyaralás közben

7 10,235

A brit Carissa Grice szülei nyilvánvalóan kitértek a hitükből, mikor meglátták, hogy a családi nyaralás során lányuk, 2907 fontos – megközelítőleg 1,1 millió forint – mobilinternet számlát csinált. A tinédzser elmondása szerint, csak a barátaival beszélt Facebookon, illetve megnézte a többi közösségi oldalon, hogy mi a helyzet. Ennek ellenére ki kell fizetni a tetemes összeget.

Amikor Carissa az antalyai üdölőhelyen az ismerőseivel tartotta a kapcsolatot, nem is sejtette, hogy nagyjából 630 MB adatot töltött le a készüléke. Ez pedig megközelítőleg 3000 fontos költség az Orange díjszabása szerint. Az eset tökéletesen rávilágít arra, hogy nagyon drága a roaming díj szerte a világban. Ráadásul különösen furcsa, hogy a szolgáltató nem korlátozta le az internet, holott ez kötelessége lett volna.

Az Orange-nál különféle utazó tarifákat lehet vásárolni, 100 MB például 10 fontba, nagyjából 4700 forintba kerül. Robert Grice, Clarissa apja, azt állítja, hogy az aktiválható maximum adatmennyiséget vásárolta meg, mielőtt elhagyták a családdal Nagy-Britanniát. Te mit szólnál, ha egy ekkora számla fogadna téged?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

7 hozzászólás

 1. Semmit. Mivel elvi okokból ennyit biztosan nem fizetnék ki, az orange felmondaná a szerződést, bíróságra adná az ügyet, 2 havonta 5£-ot befizetnék nekik, aztán pár év múlva ejtenék az ügyet, majd belekerülnék a behajthatatlanok dossziéjába. Onnantól kezdve Vodafone ügyfél lennék és az élet menne tovább :-))

 2. Jellemzően magyar észjárás Okostojás-é!
  -Tökhülyék vagyunk egy szerződést elolvasni és megérteni
  -Kell a csúcstechnika meg minden szolgáltatása-nehogymá bugris félázsiai baromnak higgyenek nyugaton
  -Úgy hisszük, hogy mi adtuk a legtöbb Nobel díjast és feltalálót a világnak, ezért alanyi jogon jár nekünk az ingyen net (meg minden egyéb szolgáltatás) mindig és mindenhol.
  -Ha ezt mások máshogy gondolják….hát az ő bajuk! Mi, nem fizetjük ki!

  Amint látszik, nyugaton van pár eszetlen tinédzser…nálunk a fél nemzet ilyen!
  Elég csak a TopShop, WS teleshop és ingyen-ebédes kirándulásos áruküldő cégek hatalmas és kinemfogyó vevőire gondolni. Na meg az utólagos sirámaikra…..hogy az Európa-hírű devizásaink már ne is említsük!
  Hajrá magyarország…hajrá magyarok!
  (….csengessetek csak a zsebembe :P )

 3. ch3rub!

  Ez nem “jellemzően magyar”, hanem logikus észjárás!
  Amennyiben az Orange nem korlátozta le a mobil internetet, akkor szerződést szegett! Az ilyen mérvű aljasságot én is hasonlóan “díjaznám”, vagyis nem fizetnék, csak “fizetési hajlandóságot” mutatnék valami piti összeggel, aztán narancsék meg pereljenek, majd meglátják, mire mennek!

  Ha a díjcsomagnak korlátai vannak, akkor egyértelmű, hogy véges, tehát nem futhatsz bele ekkora számlába!
  Egy díjcsomagot X összegért Y adatmennyiség jellemez.

  De ha szerinted az 1 Mb/5 font (kb) nem pofátlanság, akkor nálad valami hiba van a toronyban ;)

 4. ch3rub!

  …”az Európa-hírű devizás” buta szösszeneted is megérne egy misét, de ez most nem az a hír!

 5. Azt elfelejti Okostojás, hogy ha nem fizet az Orange-nak, nem lesz a Vodafone-nál sem előfizetése, mert BAR listára kerül a telefontásaságokban.

  • Túl sok kreativitás nem szorult beléd az biztos. Egy biztos, az 1 millió forint több mint pofátlanság, kétség nem fér hozzá, hogy ki nem fizetném. Ez elvi kérdés. Abban ringatni magát valakinek 2014-ben, hogy azért, mert egy szolgáltató tiltó listára tette soha nem is lehet telefon előfizetése, hát finoman szólva is nevetséges. Meg se tudom számolni a megoldások sorát erre a “problémára”. 1. becsattogsz a konkurens szolgáltatóhoz, leemelsz egy feltöltős csomagot, kifizeted és kisétálsz. Majd valamelyik családtag aktiválja és be is bejeztük a kérdést. Másfelől a pénz beszél. Nincs az a szolgáltató, akinek ha leteszek az asztalára 30 ezer forint díjelőleget az ne adna előfizetéses csomagot. Ébredjetek már fel, vér folyik az ügyfelekért.

Szólj hozzá